Om oss

Rättviseförmedlingens vision är ett jämlikt samhälle där fördomar inte begränsar någons framtidsutsikter. Genom strategisk kommunikation i sociala medier breddar vi nätverk, lyfter kompetens och synliggör skev representation – för att erbjuda lösningar och visa att förändring är möjlig! Vi föreläser, utbildar och opinionsbildar kring vikten av bred representation och mångfald.

Jobba eller praktisera hos oss? Connecta med oss på Teamtailor.

Vi som jobbar för Rättviseförmedlingen

Digital strateg

Emmy är digital strateg på Rättviseförmedlingen. Hon jobbar med våra digitala plattformar samt driver vårt mediegranskningsprojekt Rättvisaren. Hon har tidigare jobbat med grafik, video och animation på Sveriges Radio samt har en bakgrund inom kommunikation och projektledning på ideella organisationer som LSU och Sveriges elevråd - SVEA.

Vd

Henrik är vd på Rättviseförmedlingen. Han har tidigare jobbat inom ideella organisationer som Individuell Människohjälp och Swedwatch, där han bland annat varit ordförande och rapportchef och är också vice ordförande i Svenska freds och Skiljedomsföreningen. Henrik har också varit högstadielärare och tror på kunskap som väg till samhällsförändring. Problem som vi vet om kan vi också fixa!

Marknadsansvarig

Julia är marknadsansvarig på Rättviseförmedlingen vilket innebär att det är henne du kommer i kontakt med om du vill platsannonsera, få din annonstext analyserad eller starta ett företagssamarbete av något slag! Hon har en examen i medie- och kommunikationsvetenskap, och har även studier i statsvetenskap i bagaget.

Utbildningsansvarig

Maria-Pia är utbildningsansvarig på Rättviseförmedlingen. Hon föreläser och utbildar många olika målgrupper och tycker att folkbildning är viktigt för samhällsförändring. Har tidigare jobbat som journalist och utbildningsansvarig på Stiftelsen Expo med fokus på högerextremism och antirasistiska perspektiv. Är i grunden utbildad journalist, inriktad på medie- och kommunikationsvetenskap och mänskliga rättigheter.

Praktikant

Johanna har en fil. kand. i genusvetenskap och är praktikant hos oss i höst. Hon har arbetat ideellt på Uppsala kvinnojour och brinner för jämställdhetsfrågor och att sprida kunskap om strukturellt förtryck. Förra terminen gjorde hon ett utbyte i Tasmanien där hon lärde sig om ursprungsbefolkningens historia och specifika utsatthet. På fritiden ägnar hon sig gärna åt den utsökta kombon att brodera och kolla på TV-serier.

Praktikant

Johanna är praktikant på Rättviseförmedlingen hösten 2018. Johanna är nyexaminerad strategisk kommunikatör och kommer att spendera hösten som praktikant hos oss på Rättviseförmedlingen.

Styrelsens ordförande

Seher är Rättviseförmedlingens styrelseordförande sedan januari 2014. Hon är Vd på förändringsinkubatorn Difference, som är en del av Reform Society. Hon har bakgrund som konsult inom samhällskommunikation på PR-byrå och fackförbund, och började sin bana inom den ideella sektorn som ordförande för Sveriges Elevkårer. Seher har varit ledamot i Skolverkets styrelse och sitter på uppdrag av regeringen i insynsrådet för Statens historiska museer.

Vice ordförande, styrelsen

Helena är varumärkesguru och styrelseproffs, med uppdrag i bland annat SVT, RFSL och Cinnober. Hon är tidigare marknadschef på bolag som mobiloperatören 3 och Svenska spel. Hon är också en av grundarna av Pride i Sverige.