Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Regeringskansliet söker Kulturråd, Istanbul

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker producent för turnerande verksamhet, Vällingby

Kultur i Väst söker konsulent inom biblioteksområdet, inriktning media och mångspråk, Göteborg

Fler lediga jobb
nyhet

Vi bjuder på förhandsvisning av den Oscarsnominerade Mustang!

Publicerad
måndag, 8 februari 2016
Uppdaterad
måndag, 15 februari 2016

Umeå, Malmö, Göteborg och Stockholm – se hit för vi vill bjuda er på bio! Den här gången handlar det om filmpärlan Mustang – som dessutom är Oscarsnominerad.

Mer info om visningsdatum i de olika städerna, biljetter och biografer hittar du längst ner på den här sidan.

MUSTANG - photo 2 - webb

I Oscarsnominerade Mustang följer vi fem föräldralösa tonårssystrar som bor tillsammans med sin mormor och morbror i en liten by vid Svarta Havets kust. Skolan har precis slutat och tjejerna är glada och förväntansfulla inför det stundande sommarlovet. På vägen hem från skolavslutningen skrattar och skojar de med några killar från byn. Men vad de ser som en oskyldig lek, tolkar andra som osedlighet. Ryktet sprids snabbt i den lilla byn, och när de kommer hem möts de av en bister mormor, som är orolig för att deras värde på äktenskapsmarknaden ska ha tagit skada. Historien växer till oanade proportioner och snart börjar systrarnas frihet kringskäras allt mer. Det här är en filmpärla om systerskap, motstånd och frigörelse som vi på kontoret blev otroligt berörda av och vi hoppas att ni som kommer på förhandsvisningarna kommer gilla den lika mycket som vi gjorde!

På ett oerhört vackert sätt tar Mustang upp det alltid högaktuella ämnet om unga kvinnors rätt att bestämma över sina liv, kroppar och sin sexualitet. Mustang är Oscarsnominerad i kategorin bästa utländska film och har bland annat vunnit publikens pris vid Stockholm Filmfestival och priset för ”årets nykomling” vid European Film Awards.

Regi: Deniz Gamze Ergüven
I rollerna: Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Tugba Sunguroglu, Elit İşcan, İlayda Akdoğan, Nihal Koldaş, Ayberk Pekcan

Trailer för filmen:

Info om våra förhandsvisningar:

Filmen visas den 24 februari i Stockholm och den 3 mars i Göteborg, Malmö och Umeå. 

Tillsammans med Scanbox förhandsvisar vi Mustang i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Biljetterna kan hämtas från och med 11 februari. Genom att uppge ”Rättviseförmedlingen” i kassan får du två biljetter gratis, det är först till kvarn som gäller. I största möjliga mån kommer vi att uppdatera på den här sidan om när biljetterna tagit slut.

 

Stockholm:

Biljetter hämtas på Filmstaden Sergel (Hötorget) från och med 11 februari. Observera att filmen visas 24 februari på Park (Sturegatan 18) kl: 18.30

 

Umeå:

Biljetter hämtas på Filmstaden Umeå (Östra Rådhusgatan 2) från och med 11 februari. Filmen visas 3 mars på samma biograf kl: 18.30

 

Göteborg:

SLUT

 

Malmö:

SLUT

 

 

MUSTANG - OFFICIELL POSTER - webb

scroll-top