Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Riksteatern söker Projektledare bildproduktion (Filmproducent), Hallunda

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Välkommen till Rätttviseförmedlingen Tina Sayed Nestius!

Publicerad
onsdag, 4 maj 2016
Uppdaterad
måndag, 9 maj 2016

Idag vill vi passa på att riktigt vårskryta om att vi lyckats värva en alldeles formidabel projektledare till Rättviseförmedlingens team. Vi är så glada över att ha hittat Tina Sayed Nestius och stormlängtar till 1 juni då hon slår sig ner i kontorsstolen för sin allra första arbetsdag hos oss på Rättis. 

Tina har en bakgrund som journalist och har hittills hunnit med att vara allt från reporter till chefredaktör. Sedan 2015 kan hon också titulera sig författare då boken #blidigitaltsmart gavs ut. Senaste åren har Tina drivit egen kommunikationsbyrå och hjälpt organisationer att bli bättre på digitalt i allmänhet och sociala medier i synnerhet. Vi är säkra på att Tina kommer kunna hjälpa även Rättviseförmedlingen att utvecklas och bli bättre på alla plan.

Tina Sayed Nestius föddes i Kenya, och flyttade till Sverige och Helsingborg 1987, när hon var 13 år. Hon var en av få elever på sin högstadieskola som hade utomnordisk bakgrund och när gymnasiekompisarna ifrågasatte hennes val att bli journalist blev hon ännu mer besluten att lyckas. 2006 blev hon chefredaktör på City Göteborg.

– Jag vet hur frustrerande det är när du inte har någon du kan identifiera dig med att se upp till. Jag fattade aldrig att jag kunde bli chef trots att jag hade kompetensen, men som tur var fanns det människor i min närhet som förstod det. Tyvärr har inte alla den möjligheten, och det är därför jag tycker att Rättviseförmedlingen gör ett så viktigt arbete, säger Tina Sayed Nestius.

Varför ville du jobba på just Rättviseförmedlingen?

– Det Rättviseförmedlingen gör är viktigt på så många plan, inte minst för att visa upp ett bredare spektrum av positiva förebilder. Jag vill vara med och se till att fler får chansen att visa vad de går för, säger Tina Sayed Nestius.

– Jag blev tidigt varse om hur hudfärg och könstillhörighet påverkar människors uppfattning om din person, innan de ens har träffat dig eller vet vad du kan. Sånt där beror bara på stereotyper, och dem har vi alla ett ansvar att motverka, tillägger hon.

Vi är väldigt stolta och glada över att kunna välkomna Tina till sin nya arbetsplats 1 juni.

scroll-top