Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Red Flag söker systemutvecklare, Stockholm

Sida söker programadministratör till Enheten för global social utveckling, Stockholm

Stockholms handbollförbund söker projektledare, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Välkommen till Rättviseförmedlingen, Maria-Pia Cabero!

Publicerad
tisdag, 21 mars 2017

Idag är vi glada över att kunna presentera vårt senaste tillskott till Rättviseförmedlingens team, Maria-Pia Cabero, som blir vår utbildningsansvarig. 

– Vi har de senaste åren haft betydligt fler som hört av sig och velat boka oss som föreläsare och utbildare än vad vi har mäktat med att hantera. Så det känns oerhört skönt att vi nu fått möjlighet att lösa detta lyxproblem med en så pass lyxigt kompetent person. Maria-Pia har redan från start gedigen kunskap om Rättviseförmedlingens frågor och dessutom erfarenhet av att strukturera upp och utveckla utbildningsverksamhet sedan tidigare. Det kunde inte bli bättre än såhär, säger Sofia Embrén, vd på Rättviseförmedlingen.

Maria-Pia har en bakgrund som journalist och har pluggat ett masterprogram i mänskliga rättigheter. Hon har tidigare jobbat en sväng på Göteborgs Fria Tidning och har de senaste sex åren varit föreläsare och utbildningsansvarig på antirasistiska stiftelsen Expo. Där har hon bland annat jobbat som projektledare, varit folkhögskolelärare och suttit i tidskriften Expos redaktion. Hennes favoritfrågor att föreläsa om där var högerextrem antifeminism, konspirationsteorier, rasistiskt bildspråk och rättighetskonflikter.

Varför ville du jobba på just Rättviseförmedlingen?

– För att jag tycker att Rättviseförmedlingen har en väldigt smart och positiv metod för att dels engagera människor och dels lyckas bryta skevheter i vem som hörs och syns i olika sammanhang. Det är lätt att vara delaktig, och för att förändra samhället i stort behöver vi skruva lite i alla olika ändar hela tiden.

– Jag är fullkomligt övertygad om att folkbildning kan driva större samhällsförändringar. Och jag drivs nog själv mest av frustration över ojämlikhet i olika sammanhang. Då känns det fantastisk kul att få möjlighet att jobba på ett konkret och konstruktivt sätt för att sätta ljuset på de strukturer som håller många utanför.

Så hur känns det nu då? 

– Det känns gött att få jobba med det som skaver mest. Det handlar ju om något så grundläggande som att alla ska ha samma tillgång till sina rättigheter och möjligheter. Jag ser fram emot att tillsammans med tusentals andra rättviseförmedlare få inspirera och agitera lite för förändring.

 

Vill du kontakta Maria-Pia, eller vill du veta mer om våra kurser och föreläsningar? Maila oss på info@rattviseformedlingen.se så berättar vi mer! Du kan läsa mer om vårens kursutbud här, och mer om våra föreläsningar här!

scroll-top