Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Mobile Interaction söker Frontend-utvecklare, Stockholm

Östgötateatern söker maskör och perukmakare

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Fler lediga jobb
Föreläsning

Vem syns och hörs i media? Att arbeta aktivt med representation

Publicerad
tisdag, 12 maj 2015
Uppdaterad
tisdag, 28 juni 2016

Ungefär 70% av de som syns och hörs i nyhetsmedia är män, och personer med utländsk bakgrund är underrepresenterade både på redaktionerna och i rapporteringen. Rättviseförmedlingen har arbetat med de här frågorna under flera år.  I den här föreläsningen delar vi med oss av våra lärdomar kring hur mediaredaktioner kan arbeta aktivt för att fler ska känna sig inkluderade i deras rapportering.

Vi förklarar vilka konsekvenserna kan bli för den aktör som inte är medveten om vikten av ren bred representation och berättar om goda exempel. Dessutom ger vi handfasta tips på vad ni själva kan börja göra direkt för att bli bättre på att spegla alla oss som bor i Sverige i er rapportering. Vi kan även, på beställning, ta fram en översikt över hur representationen i er publikation ser ut idag så att ni får konkreta siffror att utgå ifrån när ni kickar igång arbetet.

Rättviseförmedlingen har sedan starten 2010 hjälpt över 800 organisationer, projekt och företag att samla in över 35 000 tips på kompetens som de själva har haft svårt att hitta. Våra listor kompletterar arrangörernas urvalslistor till paneler, konferenser, tv-program och andra sammanhang.

Den här utbildningen kan vara allt från en 45 minuters föreläsning till en halvdags workshop, beroende på era behov.

Vi kan i princip alltid anpassa utbildningar efter era önskemål och behov, så skicka gärna ett mail till oss så pratar vi vidare. Vi nås allra enklast på info@rattviseformedlingen.se eller på 0731-46 16 61.

scroll-top