Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Riksteatern söker Löneadministratör, Botkyrka

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Mobile Interaction söker Frontend-utvecklare, Stockholm

Fler lediga jobb
Kurs

Aktiva åtgärder – nya direktiv i diskrimineringslagen 2017

Publicerad
måndag, 3 oktober 2016
Uppdaterad
måndag, 6 mars 2017

Förändringarna i diskrimineringslagen trädde i kraft vid årskiftet. Det innebär ökat ansvar för arbetsgivare att arbeta aktivt mot diskriminering. Vad innebär lagen numera? Och var och hur börjar man smartast? Hur kan en sådan process se ut? Vad har andra gjort? Och vilka är fallgroparna? Vi reder ut allt och lite till i vår endagskurs.

Frågor som kommer att besvaras under dagen:

  • Vad innebär den nya lagförändringen för dig som arbetsgivare?
  • Hur hänger diskrimineringsförbudet och regleringen om aktiva åtgärder ihop?
  • Vad innebär det nya kravet att arbeta förebyggande mot diskriminering utifrån alla diskrimineringsgrunder?
  • Vad kan man göra, och vad måste man göra enligt lag?

Utbildningen riktar sig till dig som jobbar med personalfrågor på ett eller annat sätt, kanske på HR-avdelning med rekrytering eller verksamhetsutveckling i din organisation.

Rättviseförmedlingens styrelseordförande Seher Yilmaz håller i kursen och har jurist Hanna Gerdes till hjälp kursen (läs presentation av henne nedan).

Utbildningens upplägg

  • 08:15 Dörrarna öppnas för frukost och registrering
  • 08.30 Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz hälsar alla välkomna
  • 09:00 Jurist Hanna Gerdes om diskrimineringsförbudet, samt aktiva åtgärder – ett begreppsförtydligande
  • 12:00 Gemensam lunch
  • 12:45 – 14:00 Rättviseförmedlingen presenterar en sammanställning av inspirerande och konkreta exempel på aktiva åtgärder.

Praktisk information

Datum och tid: Håll utkik här – vi uppdaterar datum för årets kurser löpande. För mer information hör av dig till oss på info@rattviseformedlingen.se

Plats: Slottsbacken 8

Mål med utbildningen: att deltagarna efter utbildningsdagen ska känna sig väl rustade med kunskap samt inspirerade att arbeta aktivt mot diskriminering i sin organisation.

Prisuppgift:  4 900 kr/person (exkl moms). Priset inkluderar frukost, lunch och fika. Vi avsätter alltid några platser per kurs för en billigare peng till representanter från ideella organisationer (denna gång två platser). Skriv IDEELL i din anmälan om du vill ta del av rabatten som är 50%.

GÄSTFÖRELÄSARE: HANNA GERDES

Hanna Gerdes är människorättsjuristen, författaren och föreläsaren som grundade Hanna and Goliath Law & Education. Gerdes har tidigare arbetat som utbildningschef på Fonden för mänskliga rättigheter, som sakkunnig på Statsrådsberedningen, som likabehandlingsstrateg på Försvarsmakten och som jurist på Diskrimineringsombudsmannen och Byrån mot Diskriminering.

Hanna Gerdes har skrivit flera böcker och metodmaterial kring mänskliga rättigheter och rätten till ickediskriminering, bland andra ”Barnets rätt – en bok om barnkonventionen”, ”Har Sveriges romer fått upprättelse?” och ” Demokratin behöver oss”. 

Vi på Rättviseförmedlingen är oerhört stolta över att få möjligheten att välkomna Hanna Gerdes som gästföreläsare på kursen om de kommande förändringarna i diskrimineringslagen.

SEHER YILMAZ

Seher är Rättviseförmedlingens styrelseordförande. Hon har bakgrund som konsult inom samhällskommunikation på PR-byrå och fackförbund, och började sin bana inom den ideella sektorn som ordförande för Sveriges Elevkårer. Seher har varit ledamot i Skolverkets styrelse och sitter på uppdrag av regeringen i insynsrådet för Statens historiska museer.

Anmälningsvillkor

Anmälan är bindande, det innebär att vi håller en plats till dig från och med dagen du anmält dig. Om du skulle tvingas avboka debiteras full deltagaravgift om detta sker mindre än en vecka före kursstart. Det går dock bra att i sådant fall överlåta din plats till en kollega eller vän. Avgiften faktureras i samband med kurstillfället. Betalningsvillkor 30 dagar.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser vid för få anmälda deltagare. Har du frågor och funderingar hör av dig till oss på info@rattviseformedlingen.se.

 

scroll-top