Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Fler lediga jobb
Föreläsning

Från ord till handling – aktiva åtgärder som inspirerar!

Publicerad
torsdag, 19 januari 2017
Uppdaterad
fredag, 8 september 2017

1 januari 2017 förändrades diskrimineringslagstiftningen i Sverige. Arbetsgivares ansvar för förebyggande arbete har utökats till att gälla fler diskrimineringsgrunder och reglerna om allt från lönekartläggning till jämställdhetsplaner förändras.

Vi har genomlyst Sveriges organisationer och företag efter lyckade exempel på just dessa aktiva åtgärder. Det har blivit en inspirerande samling exempel som vi gärna delar med oss av!

Föreläsningen innehåller en kort övergripande genomgång av förändringarna i lagen, men framförallt vill vi stimulera och inspirera till ett bättre och ännu mer aktivt arbete mot diskriminering genom att berätta vad andra organisationer har gjort.

Föreläsningen är ca en timme, men kan utökas med praktiska övningar. Maila info@rattviseformedlingen.se eller ring 070-033 30 47 för mer information om exempelvis prisuppgifter och upplägg.

Lämplig målgrupp är HR-avdelningar eller andra sammanslutningar som arbetar med rekrytering, verksamhetsutveckling eller liknande i organisationer och företag runt om i hela Sverige. Målet är att inspirera genom konkreta exempel.

scroll-top