Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Östgötateatern söker maskör och perukmakare

Studiefrämjandet söker utvecklingsledare, Stockholm

Regeringskansliet söker Kulturråd, Istanbul

Fler lediga jobb
Kurs

Sociala Medier – kom och lär dig med oss!

Publicerad
måndag, 19 september 2016
Uppdaterad
fredag, 3 februari 2017

Rättviseförmedlingen engagerar idag fler än 100 000 personer i sociala medier. Vi har gått från 0 – 100 000 aktiva användare med smarta knep och knappa resurser och varje vecka ökar vi med hundratals nya följare.

Vår resa började en kväll då en bubblig och förändringssugen grundare promenerade hem genom ett sommarvarmt Stockholm, slog upp datorn och skrev några rader på Facebook.

Några debatter, skruvade algoritmer, kritiska och hyllande röster, ett ordförandebyte, brev från statsministern, tolvhundra efterlysningar och hundratusen följare i sociala medier senare är Rättviseförmedlingen en viktig röst i samhällsdebatten. Allt tack vare viljan att förändra och kraften i sociala medier. I den här föreläsningen delar vi med oss av det vi lärt oss och blickar framåt mot vad vi tror kommer krävas för att vara bäst i sociala medier i framtiden.

I föreläsningen tar vi upp:

 • Handfasta tips på hur du slår igenom i sociala medier

 • Vilket slags innehåll du ska använda

 • Hur algoritmerna styr

 • Viktiga trender och vilka du ska undvika eller kanske hoppa på

 • På vilket sätt  statistik och datadriven kommunikation förbättrar din verksamhet

 • Hur du väljer kanal

 • Hur annonsering fungerar och hur du ska få fler och bättre följare och kommunicera med dem så att de konverterar och köper dina tjänster och produkter

 • Varför du ibland måste tänka som en kvällstidningsjournalist

Upplägg: Vi träffas kl 9 för en gemensam frukost. Därefter följer föreläsningar och övningar.

Datum: 16 mars

Tid: 09:00 – ca 12:00.

Plats: Stockholm.

Max antal deltagare per kurs: 20 personer.

Prisuppgift: 4 000 kr (frukost och fika ingår).

Anmälan sociala medier kurs

 • Fyll i verksamhetens adress, organisationsnummer, referens och ev mejladress dit vi kan skicka fakturan.
 • Är du rullstolsburen, vill du använda hörselslinga eller har du andra tillgänglighetsbehov? Fyll i här!
 • Kostbehov så som vegetariskt, veganskt eller allergier? fyll i här!

TINA SAYED NESTIUS

Tina är projektledare för vårt mediegranskningsprojekt. Hon har en bakgrund som journalist och har hittills hunnit med att vara allt från reporter till chefredaktör. Sedan 2015 kan hon också titulera sig författare då boken #blidigitaltsmart gavs ut. Senaste åren har Tina drivit egen kommunikationsbyrå och hjälpt organisationer att bli bättre på digitalt i allmänhet och sociala medier i synnerhet.

Anmälningsvillkor

Anmälan är bindande, det innebär att vi håller en plats till dig från och med dagen du anmält dig. Om du skulle tvingas avboka debiteras full deltagaravgift om detta sker mindre än en vecka före kursstart. Det går dock bra att i sådant fall överlåta din plats till en kollega eller vän. Avgiften faktureras i samband med kurstillfället. Betalningsvillkor 30 dagar.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in kurser vid för få anmälda deltagare. Har du frågor och funderingar hör av dig till oss på info@rattviseformedlingen.se.

scroll-top