Externa rekryteringar

Rättviseförmedlingen har under lång tid utvecklat metoder och konkreta tips för den som vill rekrytera bredare och öka mångfalden inom sin organisation. Genom kompetensbaserad rekrytering hjälper vi företag och organisationer att skapa förutsättningar för ökad mångfald på arbetsplatsen genom sina rekryteringsprocesser.

Vår rekryteringsmetod är i grunden enkel, men utmanar dig som rekryterar att tänka nytt. I traditionella cv-baserade rekryteringar rekryterar vi ofta personer som liknar oss själva. Genom att tillämpa metoder som fokuserar på kandidaternas kompetens genom hela processen, kan vi undvika många av fallgroparna i traditionella rekryteringsprocesser.

Vi erbjuder dig som rekryterar stöd i olika delar av rekryteringsprocessen – allt från att hjälp till att ta fram kompetensprofiler till olika tjänster till att genomföra en hel rekrytering enligt vår metod.

Rekryteringstjänster

"Rättviseförmedlingen är ett fantastiskt stöd i att genomföra en högkvalitativ och normkritisk rekryteringsprocess! Lättkommunicerat, genomtänkt och med skärpa genomfört! Kan varmt rekommenderas!"

Jonas Ålebring, ordförande Sveriges Yngre Läkares Förening