Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Sida söker programadministratör till Enheten för global social utveckling, Stockholm

Red Flag söker systemutvecklare, Stockholm

Nationalmuseum söker säljare och värdar, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Tack för allt, Sofia!

Publicerad
tisdag, 4 april 2017

I sju år har Rättviseförmedlingen kämpat för att fler röster i samhället ska få höras. Längst fram i kampen under alla dessa år har vår magiska VD Sofia Embrén stått. Nu har hon valt att gå vidare och vi är på riktigt avundsjuka på kommunikationsbyrån Prime som får ha henne hos sig framöver.

Sedan starten 2010 har Rättviseförmedlingen med Sofia vid rodret gång på gång visat att ”dom finns inte” oftast bara är en omskrivning för ”jag känner ingen”. Tillsammans har vi hittat kompetenta personer ur underrepresenterade grupper som kan allt om insekter, börsen, förskolan och graffiti, till exempel. Och vi har utvecklats! Genom att ta fram vårt medieanalysverktyg kan vi numera med konkreta siffror visa att svenska nyheter inte speglar samhället. Vi har varit många som fått möjligheten att på olika sätt bidra med vår tid till det initiativ som Lina Thomsgård en gång startade. Vi har vuxit från 200 personer på Facebook till en samhällsförändrande rörelse med mer än 100 000 personer som engagerar sig varje dag – och det har vi Sofia att tacka för.

Sofia har hela tiden sett till att Rättviseförmedlingen är en röst att räkna med. Tack vare Sofia har Rättviseförmedlingen fått vara med om saker som få vågar drömma om! Som när BBC hörde av sig och ville att vi skulle hjälpa dem att hitta experter. Och gången då Sofia såg till att vi nådde en och en halv miljon människor på Facebook (i organisk räckvidd!) med ett enda inlägg. Eller när Melinda Gates twittrade om kampanjen #TackaNej som Rättviseförmedlingen var med och drev. Bara i förra veckan var vi med om ännu en milstolpe när vi fick komma med i Nationalencyklopedin.

Rättviseförmedlingen har under Sofias ledning blivit en stabil organisation. Det är ett hårt arbete som inte alltid syns utåt, men som är förutsättningen för att vi ska kunna fortsätta förändra världen till att bli mer jämlikt. Sofia är en ovärderlig entreprenör och verksamhetsutvecklare. Hon har sett till att sex personer varje dag kan få gå till ett jobb där de kan få lön för att arbeta för att synliggöra samhällets skevheter. Vi är en god arbetsgivare som är ekonomiskt trygg. Hon har sett till att vi till allra största del kan stå på egna ben med egna intäkter. Varje gång vi stött på hinder har Sofia varit där och hittat nya vägar framåt.

Alla vi som haft förmånen att jobba tillsammans med Sofia är golvade av hennes driv, förmåga att utmana och utveckla, hennes ton, vilja till att ständigt göra bättre och aldrig nöja sig med gamla lösningar.

Tack Sofia för allt du har gjort för Rättviseförmedlingen. Tack vare dig har vi krafterna som krävs för att aldrig sluta göra samhället mer jämlikt. Vi lovar att ta vidare allt du har gett oss. För det är viktigare än någonsin att vi är många som står upp för ett samhälle fritt från strukturell diskriminering, rasism och fördomar. Tillsammans ska vi fortsätta göra skillnad och förändra världen till en mer rättvis plats för alla.

Kärlek från alla oss på Rättviseförmedlingen ❤️

PS. Vill du vara med och leda Rättviseförmedlingen arbete för ett mer jämlikt samhälle? Vi vill hitta vår nästa VD. Håll utkik efter annonsen!

scroll-top