Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Sida söker Verksamhetscontroller till Enheten för civila samhället, Stockholm

Riksteatern söker personalspecialist med fokus på jämlikhet och mångfald, Botkyrka

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Stort grattis Emelie Lindeberg – vinnare av Isabellestipendiet 2012!

Publicerad
torsdag, 11 oktober 2012

Rättviseförmedlingen samarbetade även i år med Isabelle McAllister med utlysningen av Isabellestipendiet – det första hantverkarstipendiet för kvinnor.

Efter en mycket lyckad nomineringsprocess som gav oerhört stor respons med över 130 insända nomineringar lyckades juryn till slut välja ut sex stycken mycket värdiga finalister. Dessa blev Amanda Wickman, Anneli Larsson, Caroline Sundström, Elisabeth Ardefelt, Elin Angelby samt Emelie Lindeberg som sedan stod som vinnare av stipendiet.

Juryns motivering lyder: ”Emelie Lindeberg är en driftig, seriös och proffsig yrkeskvinna som har jobbat hårt för att slå sig fram i den mansdominerade hantverkarbranschen. Med stor envishet och en hel del ”jävlar anamma” har hon lyckats underminera många av de fördomar som kvinnor i branschen ofta möter, och sedan 2006 driver hon den egna byggfirman Snikk. Emelie lägger stor vikt vid bra service och hög kvalitet, vilket också resulterar i nöjda och återkommande kunder. Hon är inte bara oerhört yrkeskunnig utan jobbar dessutom för att fler kvinnor i branschen ska starta eget och bilda nätverk så att de kan arbeta tillsammans.”

Utdelningen av stipendiet ägde rum den 11 oktober på Hem & Villas årliga boendemässa då den hölls i Stockholm. Stipendiet sponsrades av Expandera Mera, Hem & Villa, Beckers och Fristads Kansas. Utöver 20 000 kr fick vinnaren även färgprodukter  från Beckers och arbetskläder från Fristads Kansas.

Läs mer här:

Isabellestipendiet 2012

Artikel i Aftonbladet


scroll-top