Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Red Flag söker systemutvecklare, Stockholm

Sida söker programadministratör till Enheten för global social utveckling, Stockholm

Nationalmuseum söker säljare och värdar, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

”Årets Nöjesförbättrare” – Stockholmspriset

Publicerad
onsdag, 23 februari 2011

STOCKHOLMSPRISET 2010 FÖR “ÅRETS NÖJESFÖRBÄTTRARE” – RÄTTVISEFÖRMEDLINGEN

“Det bästa någon kan göra för vårt nöjesliv är att öppna dörrarna och göra det möjligt för ännu fler människor att bidra till det. Rättviseförmedlingen har påverkat företag, makthavare och vanligt folk och har antagligen haft störst inverkan av alla nominerade på Stockholm under 2010.”

Grattis Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen! Hur känns det?
– Så FETT! Och rysligt fint. Att Nöjesguiden prisar ett jämställdhetsprojekt i konkurrens med så mycket annat coolt visar på hur relevanta de här frågorna är för hela samhället – även nöjeslivet. Slentrianmässiga val och begränsande normer måste utmanas, vi kan bättre! Folk är villiga att hjälpas åt för att förändra det, och det är så jävla härligt att det uppmärksammas. Jag hoppas att Rättviseförmedlingen kan fortsätta inspirera klubbokare, festivaler, museer och andra att bli mindre enkelspåriga och därmed smartare, fetare, bättre och roligare 2011 också.

Är det rättvist att ni vann?
– Ja, för tusan. 22 712 kvinnor, män och andra, i alla åldrar och ifrån alla delar av Sverige – och världen – som oavsett politisk färg hjälps åt för att konkret bidra till en jämställd värld och tillsammans säga “nu finns det inga ursäkter längre, vi hjälper er”. Det är svårbräckt och så jävla vackert.

I juryn: Margret Atladottir (ordförande), Parisa Amiri, Maina Arvas, Holly Astera, Viktor Barth-Kron, Maja Bredberg, Elin Engelbrektsson, Niklas Eriksson, Michaela Forni, Patrik Forshage, Johan Hallstan, Anders Karnell, Amat Levin, Josefin Lundgren, Martin Petersson, Caroline Ringskog Ferrada-Noli, Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, Pelle Tamleht, Kristin Zetterlund.

scroll-top