Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Stockholms handbollförbund söker projektledare, Stockholm

Riksteatern söker personalspecialist med fokus på jämlikhet och mångfald, Botkyrka

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

RÄTTVISEPRISET 2015 TILLDELAS GÖTEBORGS KULTURKALAS

Publicerad
tisdag, 22 september 2015
Uppdaterad
måndag, 27 november 2017

Rättvisepriset 2015 tilldelas Göteborgs Kulturkalas. I augusti varje år bjuder kalaset under sex dagar på opera, konst, musik, karneval, gatuteater, slöjd, teater, litteratur och film. Priset delas ut 25 september på Yaki-da i Göteborg.

”Rättviseförmedlingen tilldelar Göteborgs Kulturkalas Rättvisepriset 2015 för sin fasta övertygelse om att välkomna alla i ett jämlikt och inkluderande samhälle där kulturen är en dörröppnare för nya möten, relevanta berättelser och upplevelser rika på intryck. Med en långsiktig vision och ett starkt engagemang förenas värderingar om alla människors lika värde och friheten att vara den du vill med konstnärlig kvalitet, kalas och glädje. De har visat hur en arrangör som konsekvent och konkret arbetar med att utvärdera och lyfta frågor om jämställdhet, jämlikhet och representation kan förändra och inspirera andra.”, skriver juryn i sin motivering.

– Vi är oerhört stolta. Det är ett stort erkännande för alla oss på Kulturkalaset som jobbat och kämpat med de här frågorna. Samtidigt visar det på att jämställdhets- och mångfaldsarbete inte behöver vara svårare än att sätta upp tydliga mål, enkla metoder och att hela tiden aktivt arbeta med frågorna, säger Tasso Stafilidis verksamhetsansvarig för Göteborgs Kulturkalas. För en längre intervju klicka här

Det är Rättviseförmedlingens drygt 90 000 rättviseförmedlare som har fått nominera det projekt, företag eller den person som de tycker förtjänar priset på Facebook.

– Göteborgs Kulturkalas visar att det inte finns någon motsättning mellan hög kvalitet å ena sidan och jämlikhet å andra, därför är det kul att kunna uppmärksamma dem genom Rättvisepriset. Vi hoppas att andra inspireras av Kulturkalaset så att fler människor kan känna sig inkluderade och välkomna i kultursammanhang, säger Seher Yilmaz ordförande för Rättviseförmedlingen.

Om Rättvisepriset

Rättvisepriset instiftades av Rättviseförmedlingen 2011 och går till ett projekt, företag, person eller organisation som på ett innovativt sätt gjort konkreta insatser för jämställdhet, mångfald och/eller normbrytande och samtidigt inspirerat andra att agera. Tidigare vinnare är Rättviseförmedlingen själva (!), OLIKA förlag och Kawa Zolfagary. Juryn består av Rättviseförmedlingens styrelse.

Årets pris delas ut under Rättisfesten på nattklubben Yaki-da i Göteborg den 25 september.

Om Göteborgs Kulturkalas

Göteborgs kulturkalas anordnas av Göteborg stad, Västra Götalandsregionen och Göteborg & Co tillsammans med flera andra samarbetspartners. Förra året besöktes arrangemanget av 1,3 miljoner personer. Verksamhetsansvarige Tasso Stafilidis och hans kollegor har arbetat hårt med arrangemangets jämställdhet och jämlikhet, bland annat genom att årligen samla relevant statistik och erfarenheter i en rapport. Göteborgs Kulturkalas har genomgående arbetat för att vara tillgängliga, inkluderande och gjort artistbokningar med stor bredd.

Läs mer om Göteborgskultur Kalas här http://goteborgskulturkalas.se/.

Om Rättviseförmedlingen

Rättviseförmedlingen är ett ständigt växande nätverk på drygt 90 000 personer som varje dag ideellt samarbetar i sociala medier för att hjälpa företag, organisationer och medier att bredda sina urvalslistor innan de väljer vilka som ska vara med i till exempel paneler, styrelser eller i nyhetsartiklar. Vi efterlyser och tipsar om folk, så enkelt är det. Du kan läsa mer om oss här.

Presskontakt: Seher Yilmaz, ordförande Rättviseförmedlingen, info@rattviseformedlingen.se.

RÄTTVISEPRISET1 (kopia)

scroll-top