Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Red Flag söker systemutvecklare, Stockholm

Stockholms handbollförbund söker projektledare, Stockholm

Nationalmuseum söker säljare och värdar, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Rättviseförmedlingens MAKTVECKA!

Publicerad
lördag, 18 februari 2012
Uppdaterad
onsdag, 25 april 2012

Hela den här veckan fokuserar vi efterlysandet på Facebook på att leta kompetens till styrelser, chefspositioner och andra ledande platser i samhället där vi ser skevheter.

Snart börjar stämmosäsongen, när svenska bolag väljer nya ledamöter till sina styrelser, och därför tänkte vi med er hjälp göra årets mäktigaste lista. I samarbete med Sydsvenskan efterlyser vi andra personer än män (för såna verkar enklare att hitta) som kan passa i bolagsstyrelser över hela landet. Enligt en granskning som presenteras idag är 4 av 5 styrelseledamöter i Skåne män (läs mer här), i hela landet är siffran 77 %. Vi tror inte att det här är en spegling av kompetensnivån hos kvinnor respektive män i näringslivet.

Har du tips? Skriv personens namn, titel och företag och tipsa som vanligt på Facebook eller maila till tips@rattviseformedlingen.se.

Har ni förslag på maktefterlysningar vi borde göra under veckan mailar ni dom till info@rattviseformedlingen.se.

Och hörni. Se till att vi gör riktigt mäktiga listor den här veckan. Tipsa som fan,
Rättviseförmedlingen

 

P.S. Dessutom presenterade stiftelsen AllBright, som jobbar för att öka andelen kvinnliga chefer i Sverige, nyligen en rapport som bl a visar att 40 % av landets noterade börsbolag inte har en enda kvinna i sin ledningsgrupp. Kolla in hela rapporten här.

scroll-top