Rättviseförmedlingen smygstartar rekryteringsverksamhet!

Publicerad 15 februari 2018

Fler människor i Sverige borde anställas utifrån sin kompetens, inte utifrån vilka nätverk de har eller hur snyggt deras cv ser ut.  Nu utmanar vi kompisrekryteringarna!

Fortfarande rekryteras över hälften av alla i Sverige genom sina nätverk. Det leder till att många organisationer och företag får ett smalare urval och riskerar missa viktig kompetens. Vi vet att det går att förändra, och vi tänker hjälpa till! Rättviseförmedlingen har under lång tid utvecklat metoder och konkreta tips för den som vill rekrytera bredare och öka mångfalden inom sin organisation. Vi delar med oss av dessa tips i våra sociala medier-kanaler och genom föreläsningar och workshops. Men vi vill inte bara prata, vi vill göra också. Därför kommer Rättviseförmedlingen under 2018 att dra igång rekryteringsverksamhet.

Tillsammans med rekryteringsexperterna på Pelago tjuvstartar vi redan nu genom att hjälpa Sveriges nationalscen för barn och unga teatern Unga Klara att hitta en ny kommunikatör. Vår metod är i grunden enkel men utmanar dig som rekryterare att tänka nytt. Forskning visar att den som anställer gärna anställer personer som liknar sig själv. Men det finns beprövade strategier som hjälper oss undvika den traditionella rekryteringsprocessens fallgropar och som skapar goda förutsättningar för ökad mångfald på arbetsplatsen.

Vill du veta mer om hur vi tänker kring rekrytering och vad vi kan erbjuda är du välkommen att höra av dig till henrik@rattviseformedlingen.se eller tobias.eklund@pelago.se.