Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Riksteatern söker Löneadministratör, Botkyrka

Fler lediga jobb
projekt

Rättviseförmedlingen föreläser och håller workshops

Publicerad
onsdag, 21 november 2012
Uppdaterad
torsdag, 2 oktober 2014

Genom att anlita en föreläsare från Rättviseförmedlingen bidrar din organisation konkret till att vi kan fortsätta med verksamheten. Vi delar med oss av kunskap, metoder och erfarenheter av vårt arbete hittills.

Med samtliga föreläsningar vill vi dessutom inspirera och förmedla en mängd konkreta tips på hur er organisation kan arbeta ännu mer aktivt med att få till mer jämställdhet och mångfald. Våra föreläsningar leder alltså till en så kallad win-win-win situation. Ni, vi och samhället blir vinnarna.

Inspirationsföreläsning:  om varför Rättvis representation är en överlevnadsfråga för alla

Sverige är ett av världens mest jämställda länder. Därtill brukar det sägas att vi också är världens mest toleranta folk. Ändå har vi svårt att lyckas få till rätt sammansättning av personer på våra arbetsplatser, i organisationer, som experter i media eller paneler. Ibland för att vi inte vet hur vi ska göra, andra gånger för att vi är rädda för att göra fel.

Rättviseförmedlingen har hittat en konkret metod för att jobba med frågorna. Sedan starten 2010 har vi hjälpt över 700 organisationer, projekt och företag att samla in över 30 000 tips på kompetens som de själva har haft svårt att hitta. Våra listor kompletterar arrangörernas urvalslistor till paneler, konferenser, tv-program och andra sammanhang.

I den här föreläsningen berättar vi om varför ett aktivt arbete för att spegla samhället så som det ser ut spelar roll, förklarar vilka konsekvenserna kan bli för den aktör som inte är medveten om vikten av rättvis representation och berättar om goda exempel. Dessutom ger vi handfasta tips på vad ni själva kan börja göra direkt och konkret för att få till mer jämställdhet och mångfald i olika sammanhang.

Den här utbildningen kan vara allt från en 45 minuters föreläsning till en heldags workshop, beroende på era behov.

Tid: ca 45 min + frågor

Kostnad: maila info@rattviseformedlingen.se för prisuppgift och bokning.

 

Sociala medier – så funkar det (att gå från 0 – 70 000 följare med 0 kr i budget)

Rättviseförmedlingen engagerar idag fler än 70 000 aktiva personer på Facebook, Twitter och Instagram. Varje vecka ökar vi i genomsnitt med 400 nya följare. Vi har en genomsnittlig organisk räckvidd som många aktörer på sociala medier endast kan drömma om. I denna föreläsning berättar vi om hur vi gör.

Hur får man människor att gilla, dela och engageras av det man vill kommunicera? Hur fungerar Facebook egentligen? Varför och hur ska man ge sig in på Twitter? Finns det någon poäng med Instagram? Vi bryter helt enkelt ner vår verksamhet till enskild och speciellt lyckad kommunikation och strategi för publiken att inspireras av i sitt eget arbete och egna verksamheter.

Den här utbildningen passar för den som skapar innehåll i sociala medier åt sitt företag eller organisation, eller den som funderar på hur varumärkesbyggande utan budget kan gå till. Utbildningen kan också vara värdefull för den som vill påverka opinion i dagens digitala samhälle eller den som helt enkelt vill skaffa sig fler följare utan att nödvändigtvis behöva locka med dyrbara vinster eller köpa sig annonsplats i folkets flöden.

Tid: Den här utbildningen kan vara allt från en 45 minuters föreläsning till en halvdags workshop, beroende på era behov.

Kostnad: maila info@rattviseformedlingen.se för prisuppgift och bokning.

Workshop för arrangörer – Boka (ännu) bättre

I den här workshopen delar vi på Rättviseförmedlingen med oss av våra bästa tips till dig som arrangerar konferenser, debatter eller TV-soffor där kompetens, inte kön, är det viktiga. Vi har samlat erfarenheter och kokat ner dem till en checklista med 8 konkreta tips att ha med sig hela vägen genom bokningsarbetet. Vi berättar även hur ni, snabbt och enkelt, kan få tillgång till 135 000 personers hjälp att komplettera era urvalslistor med sådana som ni själva kanske har svårt att hitta. Vi kickar konkret igång arbetet med att börja boka ännu bättre. Med våra medlemmars hjälp går ert arbete fortare och lättare!

Tid: skäddarsydd längd efter behov.
Kostnad:
maila info@rattviseformedlingen.se för prisuppgift och bokning.

scroll-top