Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Fler lediga jobb
projekt

Scandic Sustainability Fund

Publicerad
måndag, 14 maj 2012
Uppdaterad
måndag, 8 juni 2015

Hurra! Vi har fått stöd ur Scandic Sustainability Fund. Syftet med projektet har varit att inspirera konferensarrangörer till att arbeta aktivt för evenemang med mer mångfald, och att erbjuda ett verktyg som gör deras jobb enklare.

Projektstödet som vi tilldelats genom fonden har gått till att utveckla Rättviseförmedlingens verksamhet för att bättre kunna hjälpa till att skapa och inspirera till större variation på konferenser, seminarier och panelsamtal över hela landet.

Inom ramen för projektet har vi gjort följande:

1) Byggt om vår webbsida, så att det enkelt går att söka ut de listor som kan vara nyttiga för konferensarrangörer. Under etiketten ”konferens” samlar vi numera alla våra listor med föreläsare, paneldeltagare och moderatorer inom en rad områden och branscher. Här är en direktlänk: http://www.rattviseformedlingen.se/tag/konferens/.

2) Vi har också samlat och sammanställt våra 8 bästa tips till arrangörer och bokare om hur man kan skapa större variation bland talare och i paneler. Här hittar ni denna (pdf): http://rattviseformedlingen.se/wp-content/uploads/2013/04/ChecklistaKonferens.pdf

3) Utöver ovanstående har vi också utvecklat en utbildning (föreläsning med tillhörande workshop) som syftar till att hjälpa arrangörer att enkelt kicka igång ett aktivt mångfalds- och jämställdhetsarbete när det gäller konferenser, möten och kongresser. Kontakta frida.mortsell@rattviseformedlingen.se om ni har frågor gällande projektet eller är intresserade av att få mer information om utbildningen vi erbjuder.

4) Vi har skrivit om projektet i vår blogg och spridit information om projektet till våra medlemmar: http://www.rattviseformedlingen.se/nyhet/en-present-till-alla-konferensarrangorer-mangfald.

Här kan ni läsa mer hos Scandic om själva fonden Scandic Sustainability Fund.

Är du ett företag som vill stödja Rättviseförmedlingens arbete? Läs mer här.

Projektet är avslutat.

scroll-top