Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Kultur i Väst söker konsulent inom biblioteksområdet, inriktning media och mångspråk, Göteborg

Östgötateatern söker maskör och perukmakare

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Fler lediga jobb
projekt

Rättvisepriset 2012

Publicerad
onsdag, 4 april 2012
Uppdaterad
måndag, 27 november 2017

Rättvisepriset 2012 delades ut den 1 mars till barnboksförlaget OLIKA förlag med motiveringen:

”Med en vision om ett öppnare, mer rättvist och mer inkluderande samhälle gör årets vinnare av Rättvisepriset en insats för att fler barn ska känna igen sig i böcker, skapa sig en positiv självbild och på så sätt bli delaktiga i samhället. De har sett bristerna i sin bransch och agerar modigt för att den mångfald som finns i samhället idag ska återspeglas.”

Utmärkelsen går till ett projekt, företag, person eller organisation som på ett innovativt sätt gjort konkreta insatser för jämställdhet och normbrytande och samtidigt inspirerat andra att agera. Rättvisepriset är ett årligt pris som delades ut första gången 2011 (då tilldelades priset alla Rättviseförmedlare).
Årets nomineringsprocess pågick på Rättviseförmedlingens Facebook-sida den 7-16 februari. Samtliga rättviseförmedlare uppmanades i en efterlysning att vara med och nominera (se nedan). Vinnaren utsågs därefter av en jury bestående av Rättviseförmedlingens styrelse.

Nomineringsefterlysning:

”NU SKA VI DELA UT RÄTTVISEPRISET IGEN – OCH NI SKA NOMINERA!
Rättvisepriset går till ett projekt, företag, person eller organisation som på ett innovativt sätt gjort konkreta insatser för jämställdhet och normbrytande och samtidigt inspirerat andra att agera. Vem/vilka/vilket projekt tycker ni förtjänar att uppmärksammas? Nominera nedan med kort motivering + länk. Nomineringsprocessen pågår här under fram till 16 februari. Priset delas ut på vår 2-årsdag, 1 mars.”

Om årets pristagare:

OLIKA förlag gav i januari ut den första barnboken, Kivi och monsterhund, som genomgående använder det könsneutrala pronomet “hen”. Förutom äran fick OLIKA förlag ta emot 10 000 kronor i prissumma.
Övriga nominerade hittar ni här.
scroll-top