Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Riksteatern söker Projektledare bildproduktion (Filmproducent), Hallunda

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker chef/verkställande producent, Vällingby

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker producent för turnerande verksamhet, Vällingby

Fler lediga jobb
projekt

Isabellestipendiet förändrar byggbranschen

Publicerad
måndag, 16 september 2013
Uppdaterad
torsdag, 17 oktober 2013

I Sverige är 99% av alla hantverkare inom byggbranschen män. Det vill inredaren och programledaren Isabelle McAllister ändra på, genom att för tredje året dela ut Isabellestipendiet – det första hantverkarstipendiet för kvinnor. Nomineringsförfarandet börjar idag och sker som vanligt i samarbete med Rättviseförmedlingen.

– För mig handlar stipendiet om att ändra attityden inom byggsektorn som kan vara ganska förlegad. Att på det här sättet hylla de kvinnor som finns i branschen kan förhoppningsvis sporra fler kvinnor att utbilda sig till hantverkare. Jag tror att det är viktigt att att prata om hur situationen ser ut idag, på så sätt uppnår vi förändring. Samarbetet med Rättviseförmedlingen gör att frågan hålls vid liv vid liv året om, det är superviktigt, säger Isabelle McAlllister.

Även Isabelles kollega, målaren och programledaren Johnnie Krigström (Roomservice) ser fram emot en förändring i branschen.

– Jag är övertygad om att fler kvinnor skulle skapa mer dynamiska arbetsplatser och bättre jobbmiljö i mansdominerade yrken, till exempel byggbranschen.

Nomineringsprocessen startar idag måndag, och sker via Rättviseförmedlingens sida på Facebook (facebook.com/rattviseformedlingen). Det är alltså upp till de personer som “gillar” Rättviseförmedlingen att titta i sina nätverk och nominera hantverkande kvinnor som förtjänar ära, uppmärksamhet och 20 000 kronor. Årets stipendium delas ut den 3 oktober då Hem & Villas årliga boendemässa hålls i Stockholm.

Namnkunnig jury för årets stipendium
Isabelle McAllister (Äntligen hemma, Sommartorpet och Fixa Rummet)
Johnnie Krigström (Roomservice)
Lina Thomsgård (grundare Rättviseförmedlingen)
Christer Carlsson (Svenska Byggnadsarbetareförbundet)
Emelie Lindeberg (2012 års stipendiat, snickare med egna företaget Snikk)
Anders Öfvergård (Arga snickaren)

Rättviseförmedlingen – en modern folkrörelse
Den ideella föreningen Rättviseförmedlingen startade i mars 2010. Idag samarbetar över 50 000 personer i sociala medier för att ideellt hjälpa projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Rättviseförmedlingens arbete går ut på att – med hjälp av efterlysningar och tips – lyfta fram kompetens som tenderar att hamna i skymundan.

Läs en pinfärsk intervju med Isabelle McAllister på rattviseformedlingen.se

Presskontakt:
Isabelle McAllister, 073-984 55 69, isabelle@isabelle.se
Pressbilder: isabelle.se/about/.
Rättviseförmedlingen: Lina Thomsgård, lina@rattviseformedlingen.se
Pressbilder: rattviseformedlingen.se/press

scroll-top