Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Red Flag söker systemutvecklare, Stockholm

Sida söker programadministratör till Enheten för global social utveckling, Stockholm

Nationalmuseum söker säljare och värdar, Stockholm

Fler lediga jobb
projekt

Equalisters

Publicerad
söndag, 6 maj 2012
Uppdaterad
måndag, 8 juni 2015

Rättviseförmedlingen har visat sig inspirera även utanför Sveriges gränser. Därför kickar vi nu på allvar igång Equalisters som ett stödjande nätverk och för att hjälpa människor att komma igång lokalt – globalt.

Just nu fokuserar vi på att etablera ett internationellt nätverk, hitta finansiering för att etablera en plattform samt utveckla ett action learning kit.

Nyligen startades en Rättviseförmedling – Moninaistus – i Finland. Nya initiativ planeras i Norge, Italien, USA och Storbritannien.

Är du en Equalister?

Eftersom projektet drivs via sociala medier som Facebook är det relativt enkelt att komma igång. Vad som behövs är en grupp engagerade människor som brinner för att korrigera skevheter. Personer med mycket goda kontakter inom ett brett spektrum av nätverk och som är ivriga sociala medier-användare. Ni ska vara redo att lägga en massa timmar på att sprida plattformen och göra konceptet så bra det bara kan bli i sin kontext.

Vet du var vi kan söka finansiering?

För att bättre stödja en bred spridning globalt söker Equalisters nu grundläggande finansiering för förstudier och genomförande av planerna. Målet är att ta fram ett action learning kit som vägledning för nya förmedlingar världen över.

Projektet är avslutat. Här finns mer information för den som vill starta en egen version av Rättviseförmedlingen i något annat land.

 

scroll-top