Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Sida söker programadministratör till Enheten för global social utveckling, Stockholm

Red Flag söker systemutvecklare, Stockholm

Stockholms handbollförbund söker projektledare, Stockholm

Fler lediga jobb
Illustratör: Kerold Klang url
projekt

DJ-kursen

Publicerad
måndag, 7 maj 2012
Uppdaterad
tisdag, 13 november 2012

Rättviseförmedlingen har tillsammans med Spy Bar skapat ”DJ-kursen”. Målet är att rätta till skevheten bakom skivspelarna.

Efter att Rättviseförmedlingen utfört en granskning av jämställdheten bakom skivspelarna på några av Stockholms mest populära klubbar/ställen/krogar började ett samarbete med Spy Bar / Stureplansgruppen att ta form. Detta samarbete har nu resulterat i att Spy Bar under fem kurstillfällen under våren kommer att utbilda sammanlagt 50 personer i DJ-mixandets grunder.

Kurserna hålls av etablerade DJ:s som går igenom tekniken och grunderna i mixning med cd-spelare. I slutet av kursen får man chansen att spela för de andra närvarande. Målsättningen är att alla som gått kursen ska kunna spela och byta låtar på vanlig dj-utrustning.

Läs mer om utbildningen här: djkursen.se

Är du en arrangör?

Intresset för att gå DJ-kursen har varit enormt. På oerhört kort tid anmälde nästan 300 personer sitt intresse att gå utbildningen. När anmälningsformuläret väl öppnades tog det mindre än 2 timmar för samtliga kurser att bli fulltecknade. Slutsatsen är att intresset är enormt.

Rättviseförmedlingen vill verka för att fler klubbar/ställen/krogar runt om i hela landet ska arrangera liknande DJ-kurser. Läs vår pdf med tips på hur du går till väga för att skapa en DJ-kurs.

Om du är en person som vill gå denna typ av kurs, sprid gärna informationen om konceptet till de som du tror skulle kunna vara lämpliga arrangörer.

Vi vill tipsa om DJstudion, som löpande ordnar DJ-kurser i Stockholm. Vi vill också tipsa om att hålla ett öga på Yoko DJ:s som ordnar DJ-kurser med jämna mellanrum i Göteborg.

Länkar

Vill du arrangera en DJ-kurs? (pdf)

Rättviseförmedlingens DJ-lista

DJ-kursen på Spy Bar

scroll-top