Nu finns Adam Berit som affischer på Designtorget!

Publicerad 21 november 2018

NÄMEN! Idag lanseras en helt ny posterkollektion där fem formgivare, typografer och illustratörer tolkat Adam Berit, förslaget på nytt bokstaveringsalfabet från Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremer Förbundet. 

Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremer Förbundet presenterade i september ett förslag på nytt bokstaveringsalfabet. Det svenska bokstaveringsalfabetet består sedan 1891 enbart av traditionellt svenska mansnamn. Adam Berit är ett nytt alfabet, för 2018 och framåt som låter lite mer som Sverige ser ut.

Först ut att tolka alfabetet är Tom Hedqvist, Sara Edström, Göran Söderström, Nathalie Ruejas Jonson och Owe Gustafson som alla tagit sig an det nya bokstaveringsalfalfabetet visuellt, för att sen bli flera.

Resultatet är en kollektion postrar för alla som vill börja bokstavera för ökad jämställdhet och representation, och de passar lika bra i klassrum som vardagsrum eller barnrum.

Postrarna kommer säljas på Designtorget och finns tillgängliga på Designtorget.se från och med idag. Se vilken som blir din favorit!