Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Riksteatern söker Projektledare bildproduktion (Filmproducent), Hallunda

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Fler lediga jobb
nyhet

Nu finns Listoteket!

Publicerad
torsdag, 19 oktober 2017

Kolla in detta nya braiga! Rättviseförmedlingen fortsätter synliggöra kompetens varje dag, men snabbare, snyggare och bättre! Från och med nu börjar vi göra våra listor i Listoteket.

Rättviseförmedlingens kärnverksamhet är våra ideella efterlysningar. Med hjälp av över 130 000 rättviseförmedlare är vi en digital folkrörelse som kan hjälpa organisationer, redaktioner och företag att hitta personer ur grupper som hamnat i skymundan på grund av stereotypa föreställningar om exempelvis kön, ursprung eller fysiska förutsättningar. Efterlysningarna är helt kostnadsfria, och utifrån dem har vi över 600 listor på rattviseformedlingen.se som vem som helst får använda sig av.

Gång på gång visar vi och våra följare att “dom finns visst!” – de fanns bara inte i ditt nätverk. Och vi vet att listorna används, av hundratals personer varje månad. Det kan vara journalister som letar intervjuobjekt eller personer som ska sätta ihop seminarier och paneler.

För att göra det lättare för dem att hitta personerna de söker lanserar vi nu Listoteket.

Tanken är att det ska funka som vanligt:

  • Någon kontaktar oss för att efterlysa kompetens som hamnat i skymundan
  • Vi sprider efterlysningen i sociala medier
  • Vi får in mängder med tips!
  • MEN – från och med i dag skapar vi listorna i Listoteket – samtidigt som de gamla listorna ligger kvar parallellt, under en övergångsperiod.

Under den perioden samlar vi in och sammanställer nya listor samt överför gamla listor till det nya systemet.

Vad är det nya?
Listoteket har en större användarvänlighet, bättre sökfunktion och snyggare gränssnitt.
För användaren blir det stor skillnad, eftersom en styr själv över sin information. Den som finns med på en lista slipper mejla oss när hen bytt jobb, utan kan gå in på sin profil och uppdatera själv, och lägga till de kompetenser den tycker är relevant.
För den som söker kompetens blir det lättare att hitta det den söker efter. Personer som finns på olika listor men som har samma kompetens kommer att dyka upp i samma sökning, och det går att begränsa sökningen utifrån till exempel geografisk plats.

Grymt va?

scroll-top