Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Regeringskansliet söker Kulturråd, Istanbul

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Östgötateatern söker maskör och perukmakare

Fler lediga jobb
nyhet

Nominera till Rättvisepriset 2017!

Publicerad
måndag, 27 november 2017

Äntligen är det dags att kora vinnaren av Rättvisepriset 2017 och vi behöver er hjälp! Vem tycker ni ska vinna i år? Rättvisepriset går till ett initiativ som på ett konkret och kreativt sätt jobbat för jämställdhet och jämlikhet.

Förra årets Rättvisepris tilldelades #jagärhär som på kort tid inspirerat över 40 000 personer att kämpa för ett mer jämlikt och jämställt samhälle där alla har samma möjlighet att göra sin röst hörd – utan att riskera att bli utsatt för hot, trakasserier eller smutskastning.

PROCESSEN

Vem som helst kan nominera till Rättvisepriset 2017. Du nominerar genom att skriva en kort motivering och berätta hur ditt förslag har arbetat för jämställdhet och jämlikhet. Nomineringen görs på vår Facebook-sida här. Sista dagen för nominering är söndag 3:e december kl 23.59.

En jury bestående av Rättviseförmedlingens kansli väljer sedan ut tre finalister. Bland dessa finalister röstas sedan vinnaren fram på vår Facebook-sida. Sista dagen för röstningen är söndag 10:e december 23.59.

Vinnaren presenteras måndag 11:e december!

OM RÄTTVISEPRISET

Rättvisepriset instiftades av Rättviseförmedlingen 2011 och tilldelas ett projekt, person, organisation eller företag som gjort konkreta och innovativa insatser för jämställdhet och jämlikhet, och samtidigt inspirerat andra att agera. Tidigare vinnare är #jagärhär (2016), Göteborgs Kulturkalas (2015), Kawa Zolfagary (2013), OLIKA förlag (2012) och Rättviseförmedlingen själva (2011). Priset röstas fram av en jury och Rättviseförmedlingens följare i sociala medier och vinnaren tilldelas 10 000 kr.

scroll-top