Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Riksteatern söker Projektledare bildproduktion (Filmproducent), Hallunda

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Studiefrämjandet söker utvecklingsledare, Stockholm

Fler lediga jobb
Mediemätaren

Mediemätaren

Publicerad
torsdag, 16 november 2017
Uppdaterad
måndag, 20 november 2017

Mediemätaren är ett digitalt verktyg som nyhetsmedier och andra kan använda för att mäta representationen i sina digitala publikationer. Med Rättviseförmedlingens hjälp är det möjligt att skapa rättvisande representation i sin kommunikation.

HUR FUNGERAR DET?

Med hjälp av Mediemätaren är det enkelt att analysera ett stort antal artiklar samtidigt. Det går att ta fram siffror på könsfördelning och representation vad gäller bakgrund utifrån information och namn som finns i artiklarna eller på sidorna. Statistiken är enkel att överblicka och det går att visa både övergripande resultat samt bryta ner resultaten utifrån olika kategorier som till exempel inrikes, utrikes och sport. För att få tillgång till Mediemätaren betalar ditt mediehus, ditt företag eller din organisation en licensavgift per användare och månad eller år. Ju fler användare ni är desto billigare blir det.

HUR BLIR VI BÄTTRE PÅ REPRESENTATION?

Att sätta mål och mäta kontinuerligt är en bra början. Vi har sett att de redaktioner som jobbar på det viset uppvisar bättre resultat vad gäller representation. Men det är som sagt bara en början. Låt oss hjälpa er att bli bättre! Vi på Rättviseförmedlingen har genom vår kostnadsfria efterlysningsverksamhet, där vi hjälper olika aktörer att hitta kompetens som hamnat i skymundan, gång på gång motbevisat argumentet att det inte finns tillräckligt med kompetenta eller relevanta personer att intervjua, som också kan bredda representationen.

Att förändra ett arbetssätt kräver dessutom målmedvetenhet och hårt arbete. Ofta är det inte alla inom organisationen som förstår vikten av representation, eller hur det kan påverka oss. Vi kan besöka er och föreläsa, eller arbeta med hela redaktioner i workshops för att öka kunskapen och motivationen i arbetet med att skapa kommunikation som speglar samhället som det ser ut.

Vill ni inte använda Mediemätaren och göra analysen själva, är det också möjligt att anlita oss för att göra analyser åt er.

Låter det här intressant? Mejla vår projektledare tina@rattviseformedlingen.se så berättar vi mer!

scroll-top