Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Riksteatern söker Löneadministratör, Botkyrka

Fler lediga jobb
lista

Publicistiska beslut – dessa kan kommentera

Antal tips
22
Publicerad
måndag, 23 november 2015
Uppdaterad
fredag, 8 januari 2016

Att namna eller inte namna? En nyhetsredaktion ville ha hjälp med att hitta personer med kunskaper om tryckfrihetsfrågor och som kan kommentera publicistiska beslut, som t ex att namnge en person som inte har blivit dömd för brott (det behöver inte bara vara just det, utan kan alltså handla om även andra riktlinjer för vad man väljer att publicera). Här är rättviseförmedlarnas förslag!

Tips: Se även Melanie Gutmans uppsats ”Affekt Online: Effekt Offline – Om förtalsliknande företeelser av sexuell karaktär på en digital arena” som på ett praktiskt och moralfilosofiskt vis tangerar ämnet.

 

Har du hamnat på listan av misstag, har du tips på fler personer som borde stå med här eller vill du uppmärksamma oss på ett namn du inte tycker platsar på listan? Maila info@rattviseformedlingen.se löser vi det!

Bidra gärna till våra framtida listor genom att gå med här: facebook.com/rattviseformedlingen
Välkommen!

Du vet väl att du som företag eller organisation kan adoptera denna lista för att stötta vårt arbete? Kontakta info@rattviseformedlingen.se för mer information.

scroll-top