Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 100 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Stockholms läns landsting söker redaktör, Stockholm

Göteborgs stad söker enhetschef för romskt informations- och kunskapscentrum, Göteborg

Musikverket söker ekonomiansvarig, Stockholm

Fler lediga jobb
lista

Barn- och ungdomslitteratur för alla

Antal tips
218
Publicerad
söndag, 4 september 2011
Uppdaterad
måndag, 14 november 2016

Med Rättviseförmedlarnas hjälp har Rättviseförmedlingen samlat en lista på barn- och ungdomslitteratur med ett inkluderande och nyfiket perspektiv. Här finns historier där fler barn och unga kan hitta stärkande rollfigurer att identifiera sig med.

Kolla även in:

Resurssida som tipsar om böcker (och ibland också om teaterföreställningar, konstutställningar och filmer). De tror att representation gör skillnad, och vet att det är läsfrämjande.

Brytiga böcker som utvecklar normkreativa metoder för att förebygga diskriminering bland barn, och som vill både använda böcker som verktyg för förändring och verka för att barn får möta litteratur som speglar dem själva och vår omvärld.

Här finns två listor till på samma tema:

Ungdomsböcker som representerar ett annat samhälle än det heteronormativa

Ungdomsböcker som ifrågasätter mängder av stereotyper

Har du hamnat på listan av misstag, har du tips på fler personer som borde stå med här eller vill du uppmärksamma oss på ett namn du inte tycker platsar på listan? Maila info@rattviseformedlingen.se löser vi det!

Bidra gärna till våra framtida listor genom att gå med här:facebook.com/rattviseformedlingen
Välkommen!

Du vet väl att du som företag eller organisation kan adoptera denna lista för att stötta vårt arbete? Kontakta info@rattviseformedlingen.se för mer information.

scroll-top