Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Stockholms handbollförbund söker projektledare, Stockholm

Nationalmuseum söker säljare och värdar, Stockholm

Sida söker programadministratör till Enheten för global social utveckling, Stockholm

Fler lediga jobb
lista

Barn- och ungdomslitteratur för alla

Med Rättviseförmedlarnas hjälp har Rättviseförmedlingen samlat en lista på barn- och ungdomslitteratur med ett inkluderande och nyfiket perspektiv. Här finns historier där fler barn och unga kan hitta stärkande rollfigurer att identifiera sig med.

Kolla även in:

Resurssida som tipsar om böcker (och ibland också om teaterföreställningar, konstutställningar och filmer). De tror att representation gör skillnad, och vet att det är läsfrämjande.

Brytiga böcker som utvecklar normkreativa metoder för att förebygga diskriminering bland barn, och som vill både använda böcker som verktyg för förändring och verka för att barn får möta litteratur som speglar dem själva och vår omvärld.

Här finns två listor till på samma tema:

Ungdomsböcker som representerar ett annat samhälle än det heteronormativa

Ungdomsböcker som ifrågasätter mängder av stereotyper

Har du hamnat på listan av misstag, har du tips på fler personer som borde stå med här eller vill du uppmärksamma oss på ett namn du inte tycker platsar på listan? Maila info@rattviseformedlingen.se löser vi det!

Bidra gärna till våra framtida listor genom att gå med här:facebook.com/rattviseformedlingen
Välkommen!

Du vet väl att du som företag eller organisation kan adoptera denna lista för att stötta vårt arbete? Kontakta info@rattviseformedlingen.se för mer information.

scroll-top