Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Studiefrämjandet söker utvecklingsledare, Stockholm

Riksteatern söker Projektledare bildproduktion (Filmproducent), Hallunda

Fler lediga jobb
lista

Historiker och historiekunniga

Antal tips
45
Publicerad
tisdag, 3 maj 2016
Uppdaterad
tisdag, 4 juli 2017

En arrangör av ett panelsamtal letade efter historiker och andra historiekunniga som är duktiga på att förklara hur historia skrivs och som kan berätta vilka som omnämns i historieböckerna och vilka som glöms bort. Snabbt kom alla Rättviseförmedlare till undsättning och nedan följer listan över förslag på dom som minns de historiska personer som historieböckerna tycks ha glömt!

 

 

Vi har också blivit tipsade om:

Kvinnohistoriskt Museum – som finns på facebook och på deras hemsida

Historiskan – som också finns på facebook och på deras hemsida

 

Har du hamnat på listan av misstag, har du tips på fler personer som borde stå med här eller vill du uppmärksamma oss på ett namn du inte tycker platsar på listan? Maila info@rattviseformedlingen.se löser vi det!

Bidra gärna till våra framtida listor genom att gå med här: facebook.com/rattviseformedlingen
Välkommen!

Du vet väl att du som företag eller organisation kan adoptera denna lista för att stötta vårt arbete? Kontakta info@rattviseformedlingen.se för mer information.

scroll-top