Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker chef/verkställande producent, Vällingby

Mobile Interaction söker Frontend-utvecklare, Stockholm

Fler lediga jobb
lista

Handarbete som politisk kraft

Slöjd, stickning och skulpterande, broderande, vävande och pärlande – dessa och andra handarbeten sysslar våra listade personer med. De eftersöktes av några personer som ville ordna ett panelsamtal om handarbete som politisk kraft. Som vanligt lyckades Rättviseförmedlarna briljera med sina tips på personer, föreningar och organisationer som är kunniga på ämnet. Här är hela listan!

Kolla även in denna lista över slöjdare.

Här är några andra sidor, projekt och föreningar som sysslar med olika typer av handarbeten och slöjd!

Projektet Ta i Hand som använder slöjd och skapande för att bilda möten och gemenskap.

Livstycket som är ett kunskaps- och designcenter i Tensta där kvinnor från hela världen deltar, får lära sig svenska språket och stärka sin självkänsla.

Kvinnocenter i Bergsjön som är en internationell mötesplats som verkar för att höja kvinnors livskvalitet.

Slöjdare utan gränser.

Kvinnocenter Tensta Hjulsta som är en ideell mångkulturell kvinnoförening i Tensta som jobbar med att stärka kvinnor och ge dem en röst i samhället.

Feministas Migrantes Latinoamericanas som är en feminstisk grupp och ett utrymme för latinamerikanska och karibiska kvinnor i Sverige.

Zonta says NO som är en global organisation vars verksamhet i Kungälv och Stenungsund utfört en ”Stickgraffitti-aktion” för att väcka debatt i frågan om mäns våld mot kvinnor och flickor.

Boken ”Pionjärerna: en internationell generation i en föränderlig tid” av Cecilia Jonsson, som handlar om hur unga kvinnor åkte till bland annat Indien där en del av arbetet gick ut på att ge fattiga indiska kvinnor i slumområden arbete inom hantverk.

 

Har du hamnat på listan av misstag, har du tips på fler personer som borde stå med här eller vill du uppmärksamma oss på ett namn du inte tycker platsar på listan? Maila info@rattviseformedlingen.se löser vi det!

Bidra gärna till våra framtida listor genom att gå med här: facebook.com/rattviseformedlingen
Välkommen!

Du vet väl att du som företag eller organisation kan adoptera denna lista för att stötta vårt arbete? Kontakta info@rattviseformedlingen.se för mer information.

scroll-top