Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Riksteatern söker personalspecialist med fokus på jämlikhet och mångfald, Botkyrka

Fler lediga jobb
lista

Experter och forskare på ledningsgrupper – like a boss

Antal tips
36
Publicerad
lördag, 31 maj 2014
Uppdaterad
torsdag, 23 april 2015

En tidning hade en plan på att sätta ihop ett program för en konferens som är riktad till ledningsgrupper och ville gärna hitta experter och forskare på ämnet ledningsgrupper och deras arbete. Hittills hade de mest hittat män som kan hålla föredrag men ville gärna lyssna på och lära sig av andra också. Rättviseförmedlingen fick i uppdrag att göra en efterlysning efter personer med denna expertis och här är de tips som vi fick in:

 • Amanda Lundeteg

  VD för stiftelsen Allbright, som arbetar för fler kvinnor på ledande positioner och mer mångfald i ledningar och styrelser. Amanda är utbildad ekonom från Uppsala universitet med inriktning mot marknadsföring, organisation och internationell affärsverksamhet. Hon har även en examen från Institute for International Business, i New York.

  http://allbright.se/kontakt/
 • Anna Wahl

  Professor i genusvetenskap, organisation och ledning på KTH. Hon disputerade på avhandlingen Könsstrukturer i organisationer (1992). Hon är gästprofessor på Tema Genus vid Linköpings universitet 2012–2014, och är sedan 2010 ordförande för Vetenskapsrådets expertgrupp för genus. Hon var särskild utredare i utredningen om könsfördelning på ledande positioner i näringslivet, publicerad i betänkandet SOU 2003:16 Mansdominans i förändring.

  https://www.kth.se/profile/awahl/
 • Anna-Lena Rikardsson

  Att stötta och inspirera människor i utveckling har varit hennes fokus och jobb sedan 1995, just nu som konsult på Skillnad. Anna-Lena har tidigare varit vd och delägare i Hyper Island och har föreläst för flera universitet i Sverige, Italien och England kring alternativa och effektiva utbildningsmetoder.

  http://www.skillnad.se/index.972---...
 • Annika Hamrin

  Verksamhetschef på Trygghetsrådet samt managementkonsult inom HR med fokus på kompetens-och organisationsutveckling.

  http://se.linkedin.com/in/annikaham...
 • Annika Lantz Friedrich

  Utbildad psykolog och professor vid Psykologiska institutionen vid Stockholms Universitet. Annika är även expert på arbetsgrupper och team och föreläsare.

  http://w3.psychology.su.se/staff/al...
 • Camilla Ländin

  Organisationskonsult, processledare och författare. Hon arbetar med utveckling av grupper och team och fascineras av deras utvecklingsprocesser.

  http://primautveckling.se/om-mig/
 • Cecilia Elmqvist

  Förlagschef på Idealistas förlag, kan uttala sig i ämnet styrning och ledning inom ideell sektor.

  https://www.facebook.com/cecilia.el...
 • Cecilia Zadig

  Kursledare och handledare i ledarskap på Stockholms universitet i kursen Kvinnors ledarskap & undersökande journalistik som startade år 1994. Vann pris för "Årets Ledarutvecklare" 2010 av ledarorganisationen Ledarna.

  http://ceciliazadig.se/kontakt/
 • Charlotte Andersson

  VD för Fastighetsägarna. I grunden jurist och expert på hyresregleringens konsekvenser och föreläser ofta om hur hyressättningen påverkar bland annat tillväxt, nybyggnation och svarthandel med lägenheter.

  http://www.fastighetsagarna.se/gfr/...
 • Christel Segander

  Gestaltterapeut hos Gestalteurapeuterna. Christel har en masterexamen in Gestalt Psychotherapy och organisationskonsult sedan drygt 20 år. ICF-certifierad Coach med egen chefserfarenhet.

  http://www.gestaltterapeuterna.se/i...
 • Eva Birgersson

  Organisationskonsult och legitimerad psykolog med inriktning på arbete och organisation. Konsult på Sandahl Partners.

  http://www.sandahls.se/
 • Gill Widell

  Pensionerad lektor inom management och organisation på Handelshögskolan i Göteborg. Hon har skrivit mycket om rekrytering, olikheter och ledningsgrupper i olika former.

  http://www.fek.handels.gu.se/kontak...
 • Gunnel Ryner

  Organisationskonsult/coach på egenstartade Ryner Consulting. I grunden beteendevetare med en fil kand i pedagogik och har en bred yrkeserfarenhet som bl a personalchef, linjechef, projektledare, coach och utbildare.

  http://www.rynerconsulting.se/view....
 • Gunvor Engström

  Företagsledare och ämbetsman samt utbildad civilekonom. 2002-2006 var Gunvor VD för Företagarna.

  http://www.gunvorsblogg.se/om-gunvo...
 • Janina Lagstam

  Förändringsledare på Utbildningsförvaltningen, Stockholm Stad

  http://se.linkedin.com/pub/janina-l...
 • Jeanett Paludan

  Grundare av Management Partners som hjälper ledare att utveckla strategier, skapa effektivare ledningsgrupper eller utveckla ledare individuellt.

  http://www.mpmalmo.com/om-oss/vi-pa...
 • Jenny Helin

  Ekonomie doktor vid Uppsala universitet och Campus Gotland, forskar om ledningsgrupper i framförallt familjeägda företag.

  Jenny.helin@fek.uu.se
 • Jenny Åkerman

  Föreläsare, coach, pedagog och tidigare Ordförande i Mensa Sverige.

  http://www.jennyakerman.com/
 • Katarina Gospic

  Hjärnforskare, företagare och författare till boken Välj rätt! En guide till bra beslut" om hur hjärnan fungerar när vi fattar beslut. Hon är utbildad läkare, fil. mag. i fysiologi och medicine doktor vid Karolinska Institutet samt driver egna konsultföretaget Brainbow Labs.

  http://www.brainbowlabs.com/en/
 • Klara Adolphson

  Enhetschef för Arbetsorganisation och ledning på VINNOVA. Klara var tidigare Ledarskapsexpert på Ledarna.

  http://www.vinnova.se/sv/misc/VINNO...
 • Klara Regnö

  Ekonomie Doktor på KTH i Stockholm. Hennes avhandlingsarbete handlar om ledarskap, jämställdhet och mångfald i kvinnodominerade organisationer. Utöver avhandlingsarbetet har hon bl.a. kartlagt könsfördelningen på ledande poster och jämställdhetsarbetet i näringslivet inom ramen för den statliga utredningen publicerad i SOU 2033:16 Mansdominans i förändring.

  http://www.kth.se/itm/inst/indek/av...
 • Lena Linn

  Seniorkonsult i varumärkesstrategier och förändringsprocesser och VD för Metamanagement.

  http://www.metamanagement.se/
 • Lena Treschow Torell

  Styrelseledamot i flertalet företag som Investor och Saab Ab samt Euro-CASE (European Council of Applied Sciences and Engineering), MISTRA (The Foundation of Environmental Strategic Research). Professor i fysik vid vid Uppsala universitet och Chalmers tekniska högskola där hon även var vicerektor 1995-1998. Mellan 1998 och 2001 var hon programdirektör vid Europeiska kommissionens gemensamma forskningscentrum (Joint Research Center).

  http://www.investorab.se/om-investo...
 • Lina Zavalia

  Driver "Settings", en organisation som arbetar för normkreativa möjligheter, där de bland annat arbetar med ledningsgrupper kring normer och hur företag kan arbeta mer inkluderande och därmed skapa en kreativ och dynamisk samtida arbetsplats.

  https://www.facebook.com/pages/Sett...
 • Louise Wester

  Hållbart humoristiskt ledarskap och grafisk facilitering. Konsult på egna företaget Louise Wester AB - Communication in Leadership

  https://www.facebook.com/pages/Loui...
 • Malin Nyman

  Coach på Resultatbolaget. Hon är också ordförande i den ideella föreningen Yes Group Sweden, ett forum för alla som brinner för personlig utveckling.

  http://resultatbolaget.se/kontakt/
 • Malin Trossing

  Ledarskapsexpert som jobbar somjobbar som konsult och hjälper chefer och organisationer i förändringsarbete. Malin har även skrivit två böcker, Våga leda effektivt! och Våga leda modigare!, båda gavs ut av TUK förlag.

  http://daretolead.se/kontakt/
 • Maria Sund

  HR chef på Arla Foods.

  https://www.linkedin.com/pub/maria-...
 • Marie Westling

  Grupputvecklingspedagog och konsult inom utbildning, utveckling, möten, metoder, effektivitet på Metodbanken. Hon har även studerat beteendevetenskap och pedagogik och är även utbildad MOD-ledare med fokus på etnicitet och diskriminering.

  http://www.metodbanken.se/kontakt/
 • Marita Bildt

  CEO och senior rådgivare hos "Six Years Plan", en byrå inom affärsutveckling i Stockholm.

  http://www.sixyearplan.se/#/contact
 • Monica Widman-Lundmark

  Rektor och verksamhetschef på Medlefors Folkhögskola.

  http://www.medlefors.se/folkhogskol...
 • Pia Kleiner

  Diplomerad organisationskonsult, coach och samtalsterapeut i psykosyntes. Pia driver Kleiner och Partner, ett företag inom organisations- och ledarskapsutveckling.

  http://www.kleiner.se/om-oss.html
 • Seher Yilmaz

  Ordförande för Rättviseförmedlingen och tidigare har hon varit arbetande ordförande för Sveriges Elevkårer samt för LSU - Sveriges ungdomsorganisationer, samarbetsorganisationen för ett 80-tal nationella ungdomsorganisationer i Sverige. Seher har även varit public affairs-ansvarig på fackförbundet Unionen och ledamot i Skolverkets styrelse.

  http://rattviseformedlingen.se/om-o...
 • Stina Rohdén

  Organisationskonsult och legitimerad psykolog med inriktning på arbete och organisation. Konsult på Sandahl Partners.

  http://www.sandahls.se/
 • Ursula Nyquist

  Ursula har lång erfarenhet från att arbeta med ledarutveckling med inriktning och fokus på det personliga ledarskapet. Partner på Amazing Leaders.

  http://www.amazingleaders.se/om-oss...
 • Wiminvest

  Hjälper stora och globala företag att ha minst lika stor andel kvinnliga chefer på alla nivåer av förvaltningen som det finns kvinnor inom organisationen som helhet.

  http://wiminvest.se/

Har du hamnat på listan av misstag? Maila info@rattviseformedlingen.se så tar vi bort dig. Bidra gärna till våra listor genom att gå med här: facebook.com/rattviseformedlingen Välkommen! Du vet väl att du som företag eller organisation kan adoptera denna lista för att stötta vårt arbete? Följ länken eller kontakta info@rattviseformedlingen.se för mer information.

scroll-top