Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Red Flag söker systemutvecklare, Stockholm

Stockholms handbollförbund söker projektledare, Stockholm

Mobile Interaction söker Frontend-utvecklare, Stockholm

Fler lediga jobb
lista

Dator- och tv-spel som tänker utanför (x)boxen

Antal tips
136
Publicerad
fredag, 21 februari 2014
Uppdaterad
tisdag, 13 september 2016

Vi ville ha tips på dator- och tv-spel som på olika sätt bryter spelnormer, till exempel genom valet av huvudrollsinnehavare, handlingen eller med spelkaraktärerna. Rättviseförmedlarna hade gott om tips! Här är en sammanställd lista för alla som vill ha mer variation i sina spelupplevelser!

 

 

Kolla även in denna lista på Feminist Frequency’s rekommendationer på spel!

Förtydligande:

I efterlysningen som ligger till grund för den här listan frågade vi både efter spel där andra än män har huvudrollen (förra året hade 4% av de 25 största spelen en kvinna i huvudrollen) och spel som på andra sätt bryter normer. Alla spel på listan innehåller alltså inte båda dessa kriterier. Här kan ni läsa mer info om hur vi jobbar med granskning av tips (fråga 5).

Har du fler tips som borde finnas på listan? Maila info@rattviseformedlingen.se!

Bidra gärna till våra listor genom att gå med här: facebook.com/rattviseformedlingen
Välkommen!

Du vet väl att du som företag eller organisation kan adoptera denna lista för att stötta vårt arbete? Följ länken eller kontakta info@rattviseformedlingen.se för mer information.

scroll-top