rattvise-kampanj-banner

Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

ledigt jobb

Roks söker politisk sekreterare, Stockholm

Publicerad
tisdag, 6 februari 2018
Sista ansökningsdag
söndag, 25 februari 2018

Mäns våld mot kvinnor är ett av våra största samhällsproblem och ett hinder för att uppnå ett jämställt samhälle. Sveriges kvinno- och tjejjourer tar varje år emot tusentals kvinnor, tjejer och barn som utsätts för mäns våld. Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, är Sveriges största sammanslutning och medlemsorganisation för enbart kvinnojourer och tjejjourer. Vi finns för att stötta våra jourer i deras livsviktiga arbete, och för att driva nationell opinion kring deras frågor. Vi arbetar tillsammans i systerskap för en värld fri från mäns våld och förtryck.

Nu söker Roks en politisk sekreterare till vårt kansli i Stockholm.

 

Arbetsuppgifter

Tjänsten som politisk sekreterare har som främsta uppdrag att tillsammans med ordförande ta fram strategier och handlingsplaner för Roks politiska påverkansarbete samt att utveckla Roks relationer med politiker och opinionsbildare. Det innebär att i rollen som politisk sekreterare ingår att omvärldsbevaka, lägga fram förslag, tankar och idéer ur olika perspektiv om hur Roks framgångsrikt kan bedriva politisk påverkan.

Du blir en viktig diskussionspart till ordförande, styrelse och pressekreteraren. Din roll i förhållande till ordförande och styrelse är rådgivande.

I uppgifterna ingår även att planera, genomföra och delta i utåtriktade aktiviteter som Roks genomför och deltar i. Du tar fram och skriver beslutsunderlag i alla olika frågor som Roks driver samt skriver kortare rapporter. Som politisk sekreterare i Roks ingår resande inom och utom Sverige när vi ordnar egna aktiviteter eller deltar i olika arrangemang.

 

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet från en liknande roll. Du har en akademisk examen inom statsvetenskap eller motsvarande relevant utbildning. Vi vill att du har erfarenhet inom statsförvaltning, riksdag, kommun eller intresseorganisation. Kunskap inom juridik är meriterande. Du behöver dela Roks värdegrund och ställningstaganden.

För att göra ett bra jobb som politisk sekreterare behöver du ha en bred allmänpolitisk kunskap, god insikt om politisk strategi och hur arbetet kring dagliga politiska ställningstaganden fungerar. Du bör snabbt och pedagogiskt kunna sammanfatta utredningar så att ordföranden kan göra aktuella, trovärdiga och övertygande uttalanden.

Du behöver kunna planera, styra, samordna och projektleda Roks externa aktiviteter. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska, och har goda språkkunskaper i engelska.

Arbetet kräver självständighet i kombination med nära samarbete och följsamhet med ordförande och styrelsen. Det behövs ett helhetsperspektiv samtidigt som du jobbar med det konkreta genomförandet.

Du behöver ha god initiativförmåga, vara självgående och ansvarstagande inom dina områden. Som person är du social, kreativ och har lätt att knyta nya kontakter. Du bör också vara strukturerad, organiserad, lösningsorienterad och ha stor vana att arbeta med parallella uppgifter mot deadline.

 

Lön

Löneläget är anpassat till den ideella sektorn.

 

Övriga upplysningar

För mer information om tjänsten, kontakta Roks ordförande Zozan Inci, 0722 51 85 81 eller administrativ chef Elinor Nordquist, 08 442 99 37. Facklig företrädare är Christina Lindström, 08 442 99 49.

Tjänsten är en visstidsanställning på 3 år, heltid och tillträds så snart som möjligt och efter överenskommelse. Roks kansli ligger på Hornsgatan 66 på Södermalm i Stockholm. Här arbetar idag åtta personer. Ansökan sänds till: elinor.nordquist@roks.se, sista dag för ansökan: 25 februari 2018.

_________________________________________________________

Ange gärna i din ansökan att du hittat annonsen via Rättviseförmedlingen.

scroll-top