Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

ledigt jobb

Riksteatern söker personalspecialist med fokus på jämlikhet och mångfald, Botkyrka

Publicerad
fredag, 6 juli 2018
Sista ansökningsdag
måndag, 20 augusti 2018

Vad innebär tjänsten?

Vi söker nu en personalspecialist med fokus på jämlikhet och mångfald till Riksteaterns personalavdelning. Avdelningen består av två andra personalspecialister, två löneadministratörer och en personalchef. Du rapporterar till personalchefen. Som personalspecialist ska du tillhandahålla specialistkompetens och stöd till Riksteaterns chefer och medarbetare inom HR-området. Du arbetar både med strategiska och operativa frågor inom avdelningens verksamhetsområden, särskilt inom rekrytering och jämlikhet. Arbetet är utvecklingsorienterat, stödjande och består till stor del av att utveckla och implementera strukturer inom Riksteaterns verksamhet. Du kommer att ge stöd åt Riksteaterns chefer i rekrytering. Du kommer också att arbeta med att analysera och utveckla våra processer, metoder och styrande dokument utifrån ett jämlikhetsperspektiv.

 

Vad är viktigt för rollen?

Vi söker dig som kan kompetensförstärka personalavdelningen avseende jämlikhet och mångfald. Du har erfarenhet av arbete med HR-frågor och i synnerhet av personalrekrytering. Du har deltagit i utvecklingsarbete utifrån ett jämlikhets- och mångfaldsperspektiv, kanske i ett större företag eller en myndighet med kollektivavtal. Du kommer att med din kompetens bidra till att Riksteatern breddar sitt underlag av sökande. Har du erfarenhet av att arbeta utifrån kompetensbaserad rekryteringsmetodik är det bra.

För att klara av jobbet behöver du ha en grundläggande kunskap i arbetsrätt och behärska svenska väl i tal och skrift. Kan du dessutom tala ett eller flera andra andraspråk som talas av de etniska minoriteterna i Sverige så är det en tillgång.

Du planerar, organiserar och prioriterar dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt utifrån vad som är viktigast för organisationen och tar självständigt ansvar för egna arbetsuppgifter.

 

Övrigt

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under ca ett år med placering i Hallunda, utanför Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse under hösten.

 

Riksteatern är en folkrörelse som äger en turnerande nationalscen. Över 40 000 medlemmar, 230 Riksteaterföreningar, 21 regionala föreningar och 50 anslutna organisationer i hela Sverige är en del av Riksteatern som arrangerar, förmedlar, producerar och utvecklar scenkonst. Kärnan i folkrörelsen är ideellt arbetande i teaterföreningar över hela landet – det är de som är Riksteaterns ägare. Som folkrörelse och nationell scenkonstinstitution bär Riksteatern ett stort ansvar att genom ett tydligt jämlikhets- och mångfaldsarbete skapa scenkonst som har förutsättningar att nå alla i hela landet. Riksteaterns vision är scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse. Vi vill vara en organisation för alla, med plats för var och ens särskilda förmågor, perspektiv och kreativitet. Därför strävar vi efter blandad arbetskraft som med sina olika erfarenheter har förutsättningar att bredda vårt utbud av scenkonst och därmed nå en bredare publik. Vi strävar med andra ord efter mångfald på, bakom och framför scenen. Riksteatern medverkar till mer än en miljon scenkonstbesök per år och har också en omfattande internationell verksamhet. Cullbergbaletten är en del av Riksteatern och Södra Teatern är ett dotterbolag. Läs mer på riksteatern.se

 

Information

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning: Heltid

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Botkyrka

Referensnummer: 2018/18

Kontakt: Anette Majoros, personalchef, 0703-799516, Kajsa Åsheim, personalspecialist, 08-531 99 205

Facklig företrädare: Charly Wassberg Borbos, Teaterförbundet Avd. 15, 08-531 993 62

_________________________________________________________

Ange gärna i din ansökan att du hittat annonsen via Rättviseförmedlingen.

scroll-top