Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Östgötateatern söker maskör och perukmakare, Norrköping

Fler lediga jobb
nyhet

Isabellestipendiet – nu drar 2016 års nomineringsveckor igång!

Publicerad
tisdag, 23 augusti 2016

I Sverige är 99%* av alla hantverkare inom byggbranschen män. Det vill inredaren och programledaren Isabelle McAllister ändra på genom att för sjätte året dela ut Isabellestipendiet – Sveriges enda hantverkarstipendium för icke-män. Stipendiet delas ut i samarbete med Rättviseförmedlingen.  

Sex år har gått sedan Isabelle McAllister instiftade Isabellestipendiet för att lyfta de få icke-män som arbetar inom byggbranschen och inspirera fler att söka sig till området. Precis som tidigare år delas stipendiet ut i samarbete med Rättviseförmedlingen.

Isabellestipendiet är ett fantastiskt initiativ som ger oss möjlighet att tillsammans med våra rättviseförmedlare lyfta fram alla de förebilder som finns där ute. Varje år får vi in hundratals nomineringar, det visar att det finns andra än män i byggbranschen, säger Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz.

Med i juryn är för andra året är snickaren och tv-profilen Björn Christiernsson, som ser fram emot en jämställd bransch.

Det är inget tvivel om att byggbranschen skulle må bra av att bli mer jämlik. Ju fler erfarenheter och perspektiv, desto bättre blir slutresultatet, utan tvekan.

Nomineringsprocessen startar idag tisdag den 23 augusti, och pågår på Isabellestipendiet.se fram till den 4 september. Årets stipendium delas ut den 6 oktober då Hem, villa och bostadsrätts årliga boendemässa drar igång i Stockholm.

2016 års jury

  •    Anitha Schulman (entreprenör, designer, tv-profil)
  •    Björn Christiernsson (snickare, Kan vi hjälpa till?, Äntligen hemma)
  •    Emmilie Renlund (snickare, första kvinnan i Byggnads styrelse, samt Isabellestipendiat 2014)
  •    Isabelle McAllister (Äntligen hemma, Sommartorpet och Fixa Rummet)
  •    Johnnie Krigström (målare, Roomservice och Sofias änglar)
  •    Julia Schaffer Kempf (Plattsättare och Isabellestipendiat 2015)
  •    Seher Yilmaz (ordförande Rättviseförmedlingen)
  •    Tatjana Joksímovic (arkitekt, aktiv i Kvinnors Byggforum)

Rättviseförmedlingen – en modern folkrörelse

Den ideella föreningen Rättviseförmedlingen startade mars 2010. Idag samarbetar över 100 000 personer i sociala medier för att ideellt hjälpa projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Rättviseförmedlingens arbete går ut på att – med hjälp av efterlysningar och tips – lyfta fram kompetens som tenderar att hamna i skymundan. På detta sätt tar vi konkreta och konstruktiva steg för att korrigera skevheter som bygger på stereotypa föreställningar om bland annat kön, ursprung och fysiska förutsättningar.

*Statistik är hämtad från fackförbundet Byggnads.

ANSÖK HÄR!

Presskontakt:

Isabellestipendiet: Isabelle McAllister, 073-984 55 69, isabelle@isabelle.se

Pressbilder: Isabellestipendiet.se

Rättviseförmedlingen: Seher Yilmaz, seher@rattviseformedlningen.se

Tack till 2016 års sponsorer:
Beckers, Byggnads, Svensk Byggtjänst och Hem, villa & bostadsrätt

 

Isabelle sponsorer

scroll-top