Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Riksteatern söker Löneadministratör, Botkyrka

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Isabellestipendiet 2017 – dags att söka!

Publicerad
torsdag, 31 augusti 2017

Av alla hantverkare i byggbranschen är 99%* män. Så har det varit väldigt länge. Det vill inredaren och programledaren Isabelle McAllister ändra på genom att för sjunde året dela ut Isabellestipendiet – Sveriges enda hantverkarstipendium för kvinnor. Stipendiet delas som vanligt ut i samarbete med Rättviseförmedlingen.

För sju år sedan fick Isabelle McAllister nog av att vara ensam kvinna bland byggarna när hon arbetade, och instiftade därför Isabellestipendiet för att lyfta de få kvinnor som arbetar inom branschen och inspirera fler att söka sig till området. Precis som tidigare år delas stipendiet även 2017 ut i samarbete med Rättviseförmedlingen. Under de sju år som har gått har Isabelle McAllister märkt att intresset för att diskutera ojämlikheten i byggbranschen har ökat.

– Genom att hylla kvinnorna i byggsektorn och prata om deras arbetsmiljö så ser vi att Isabellestipendiet gör skillnad för både män och kvinnor. Alla branscher mår bra av mångfald även byggbranschen, säger Isabelle.

 

Nomineringsprocessen startar torsdag den 31 augusti, och pågår på Isabellestipendiet.se fram till den 14 september. Årets stipendium delas ut den 12 oktober då Hem, villa och bostadsrätts årliga boendemässa drar igång i Stockholm.

 

2017 års jury

Isabelle McAllister – designer & kreatör. Instiftare av Isabellestipendiet
Brita Zackari – tv-programledare, författare & radiopratare.
Gill Edgar – målarlärling
Julia Ohlström – projektledare Rättviseförmedlingen
Pirre Starrin – snickare & tv-profil
Mackan Nylén – snickare & tv-profil
Therese Marteleur – målare och 2016 års Isabellestipendiat.
Charlotta Gren – chef verksamhetsutveckling, JM Entreprenad

 

Om Rättviseförmedlingen

Rättviseförmedlingen är en digital folkrörelse som arbetar för en rättvis representation som speglar samhället som det ser ut. Med hjälp av efterlysningar och tips arbetar Rättviseförmedlingen konkret och konstruktivt för att stereotypa föreställningar om kön, ursprung och fysiska förutsättningar inte ska begränsa människors möjligheter och rättigheter att göra vad de vill och kan. Idag samarbetar över 130 000 personer på sociala medier att hjälpa projekt, företag och organisationer att hitta kompetens som hamnat i skymundan.

 

*Statistik är hämtad från fackförbundet Byggnads.

 

Läs mer och ansök här

 

Presskontakt

Isabellestipendiet: Isabelle McAllister, 073-984 55 69, isabelle@isabelle.se
Pressbilder: Isabellestipendiet.se
Rättviseförmedlingen: Julia Ohlström, julia.ohlstrom@rattviseformedlingen.se

Tack till 2017 års sponsorer

Beckers, Peab, Ikano Bostad, Svensk Byggtjänst och Hem, villa & bostadsrätt

 

 

 

scroll-top