Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Kultur i Väst söker konsulent inom biblioteksområdet, inriktning media och mångspråk, Göteborg

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Intervju med Elizabeth Walentin – expert på amerikansk politik

Publicerad
måndag, 14 december 2015
Uppdaterad
onsdag, 16 december 2015

PR-konsulten Elizabeth Walentin blev tipsad om till Rättviseförmedlingens lista på personer som kan prata om amerikansk politik. Idag syns hon ofta i sammanhang när politiska händelser tar fart i det stora landet i väst.

Vi har ställt några frågor till Elizabeth om vad som hände efter att hennes namn dykt upp hos oss.

Hur kändes det när du blev tipsad om till Rättviseförmedlingens lista?

Det var en kollega till mig som såg på Facebook att Rättviseföremedlingen sökt efter experter på amerikansk politik och taggade mig. Först kändes det som ”åh, jobbigt att sticka ut” och ”ska jag verkligen kunna?” men det gick över till en övertygelse att det skulle vara bra om folk som jag, som faktiskt kommer från USA och talar med brytning, syns och hörs i den politiska debatten. Jag hade tröttnat på att bara svenska män över en viss ålder fanns som USA-experter i alla sammanhang.

Vad har hänt efteråt?

Allt gick i rask takt och det ena ledde till den andra. Jag fick först en fråga att medverka i en debattpanel hos Fores, som snabbt ledde till medverkan i radio och TV samt Svenska Dagbladets USA-panel, tillsammans med två andra duktiga USA-experter Mathias Sundin och Frida Stranne.

Har du blivit kontaktad fler gånger?

Ja, jag blir kontaktat regelbundet när någonting stort händer i USA eller när en valkampanj är på gång. Det känns viktigt att sprida kunskap om USA och ge ett annat perspektiv.

Vill du tipsa om någon annan person som kan prata om amerikansk politik eller om någon till Rättviseförmedlingens andra listor?

Jag måste slå ett slag för den fantastiska redaktionen för Sveriges engelskspråkiga tidning ”The Local”. De har flera experter om politik samlade under ett tak – bland annat James Savage där kan mycket om Storbritannien och David Landes där kan mycket om USA.

Här är hela listan: snillen som kan prata om amerikansk politik.

scroll-top