Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 130 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Rättviseförmedlingen söker VD, Stockholm

RFSL söker internationell chef, Stockholm

Stockholms Stadsmission söker föreståndare, Stockholm

Fler lediga jobb
Illustration: Elias Lanninge http://www.lanninge.se

Integritetspolicy – så här behandlar vi personuppgifter

Publicerad
onsdag, 19 juni 2013
Uppdaterad
torsdag, 21 januari 2016

Allmänt

Rättviseförmedlingen är en ideell förening som använder sociala medier för att hjälpa projekt, organisationer och medier att hitta kompetens som hamnat i skymundan på grund av stereotypa föreställningar om exempelvis kön, ursprung och fysiska förutsättningar. Rättviseförmedlingens verksamhet går ut på att göra efterlysningar i sociala medier och samla in tips på personer som våra  uppdragsgivare har svårt att hitta själva. För att kunna göra det behandlar vi personuppgifter som t.ex. för- och efternamn för att berika urvalslistor i en mängd olika sammanhang med kompetenta alternativ.
Vi behandlar alla personuppgifter enligt personuppgiftslagen (PUL) och här kan du läsa mer om hur det går till.

Vem du ska kontakta angående dina personuppgifter

Om du har några frågor om dina personuppgifter är du välkommen att kontakta oss via e-postadressen info@rattviseformedlingen.se eller brev till postadressen:

Rättviseförmedlingen
Slottsbacken 8

111 30 Stockholm

Om du vill bli borttagen

Om du hamnat på en lista av misstag eller inte längre vill vara med på en lista kan du bli borttagen genom att maila tabort@rattviseformedlingen.se.

Personuppgifter vi samlar in

Vi samlar in personuppgifter som t.ex. för- och efternamn som vi får från tips i sociala medier. Hur tipsen ser ut kan skilja sig åt och vilken information de innehåller beror ofta på vem det är som tipsat. Vissa tipsar om sig själva, andra tipsar om vänner och bekanta eller om personer de på annat sätt hört talas om som kan passa för ett visst uppdrag. Vi behandlar bara personuppgifter i den utsträckning som är nödvändig för att kunna uppfylla målen med vår verksamhet. Vi publicerar inte telefonnummer eller e-postadresser i listorna på vår hemsida eftersom vi vill skydda integriteten hos de registrerade.

Hur vi använder dina personuppgifter

Vi samlar alla tips på personer i underrepresenterade grupper på olika listor som publiceras på vår hemsida. På listorna framgår ofta namn, länk till eventuell hemsida eller konto i sociala medier och kort bakgrundsinformation som vi fått av den som tipsat.

Känsliga personuppgifter

Vi behandlar känsliga personuppgifter om t.ex. hälsa eller politisk åskådning bara om uppgifterna är allmänt kända eller annars om personen har samtyckt till behandlingen.

Lagring av personuppgifter

Listor som innehåller personuppgifter lagras i ett listbibliotek på vår hemsida. Vi strävar efter att uppdatera våra listor kontinuerligt och se till att uppgifterna är korrekta.

Om du vill få dina personuppgifter korrigerade

Om du vill få någon personuppgift korrigerad är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post info@rattviseformedlingen.se eller brev;
Rättviseförmedlingen
Slottsbacken 8

111 30 Stockholm

scroll-top