Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Musikverket söker Kommunikationschef, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

I framtiden kan du skapa din egen rättviseprofil

Publicerad
tisdag, 3 maj 2016
Uppdaterad
måndag, 2 maj 2016

Nu är det bestämt att vi nästa år ska utveckla vår webb så att det går att skaffa en alldeles egen ”rättviseprofil”. Denna utveckling av vår webbsida möjliggörs med hjälp av ett projektstöd från Internetfonden.

Rättviseförmedlingen startade 2010 och verksamheten går ut på att samla in tips på kompetenta normbrytande personer inom olika områden för att komplettera redan befintliga kontakt- och urvalslistor till våra uppdragsgivare. Detta arbete utförs helt ideellt. Tipsen sammanställs till listor med personer inom allt från industri till akademi och trolleri. Idag återfinns fler än 25 000 tips uppdelade på över 500 listor på Rättviseförmedlingens webbplats. I och med projektet ”ett inkluderande internet” kommer det tas fram en teknisk lösning som möjliggör att information om exempelvis kompetens och arbetslivserfarenheter kan hämtas från olika sociala medie-plattformar (som exempelvis LinkedIn) och göra denna information tillgänglig även på Rättviseförmedlingens webbplats (för den som valt att starta en profil).

Syftet är att tipsen som samlas i Rättviseförmedlingens listor ska bestå av aktuell information som användarna uppdaterar i andra sociala medieplattformar. Målet med den tekniska lösningen är att den enkelt ska kunna användas av fler organisationer och kommer därför göras tillgänglig genom öppen källkod och exempelvis som plugin i WordPress.

Projektet kommer att pågå under 12 månader med start i höst, en person från Rättviseförmedlingen kommer att fungera som projektledare. Projektstödet uppgår till sammanlagt 330 000 kr och ska täcka kostnader för utveckling, programmering samt övriga kostnader inom ramen för projektet.

Läs mer om Internetfonden här.

Har du frågor om projektet eller Rättviseförmedlingens verksamhet, kontakta oss på info@rattviseformedlingen.se.

scroll-top