Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Mobile Interaction söker Frontend-utvecklare, Stockholm

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Kultur i Väst söker konsulent inom biblioteksområdet, inriktning media och mångspråk, Göteborg

Fler lediga jobb
nyhet

Här är fem riktigt trötta ursäkter till varför bred representation brister

Publicerad
fredag, 16 mars 2018

Idag är  det internationella sömndagen. Här är ett fem riktigt trötta ursäkter till varför bred representation brister.

 

Kön eller bakgrund, sådant spelar väl ingen roll?

Det här är något som folk ofta säger. Och det är för att vi vill ju såklart inte att kön och bakgrund ska spela någon roll. Hur din kropp ser ut, för det är ju det som det i slutändan handlar om, borde inte spela roll när det kommer till vilka möjligheter du har i livet. Men det gör det idag. Våra möjligheter i livet påverkas av hur du ser ut och vem du är.

Kön, och bakgrund spelar roll idag. Hur gärna vi än vill att det inte ska göra det. Och det kan vi inte blunda för, utan vi måste hitta konkreta strategier för att det inte ska spela roll.

 

Här går vi på kompetens och kvalitet!

Det här är ett vanligt svar när det finns en tydlig brist på bred representation. Man menar då att man inte diskriminerar när man till exempel anställer, utan alltid väljer de som är mest kompetenta. Det här påståendet är problematiskt. När man säger såhär, så säger man att personer från underrepresenterade grupper saknar kompetens, eftersom de inte finns i organisationen.

Vi människor tenderar att vara mer positivt inställda till sådant som vi känner igen, och därmed också personer som liknar oss själva. Det känns bekvämt helt enkelt. Magkänslan är ofta så starkt att det nästan är helt omöjligt att inte påverkas av den. Så vi reproducerar mönster – vi anställer folk som liknar oss själva och lockas av sånt som vi upplever som objektivt kvalitativt och som vi känner ”passar in”.

 

Vad är det för fel på Johan nu då?

Det här är en ursäkt som folk ibland drar till med när det handlar om att föreslå bredare representationen i till exempel en konferens eller i företagets externkommunikation. Man försöker göra det till en persongrej – i det här fallet om Johan.

Men att vilja bredda ett specifikt sammanhang handlar inte om att Johan inte är bra på det han gör, utan om att öppna upp sinnet och reflektera över att andra som också kan vara lika kompetenta som Johan.

 

Tiden kommer att lösa problemet

Det här är en annan vanlig bortförklaring vi hör. Att tiden kommer att lösa problemet med ojämlikhet. Det finns absolut ingenting som garanterar att tiden kommer göra att vårt samhälle blir jämlikt. Vi måste aktivt göra saker för att det ska förändras.  Som vi på Rättviseförmedlingen brukar säga: förändring kräver inte tid, utan intiativ.

 

Dom finns inte!

Men det kanske allra vanligaste argumentet för bristande mångfald och bred representation som vi stöter på. Dom finns inte! Det är det här argumentet vi på Rättviseförmedlingen vill motbevisa, det är därför vi finns. För vi vet att dom finns, och det bevisar vi varje dag.

scroll-top