Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Stockholms handbollförbund söker projektledare, Stockholm

Jämställdhetsmyndigheten söker kvalificerade utredare för att förebygga och bekämpa mäns våld mot…

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Häng med oss i Almedalen!

Publicerad
torsdag, 28 juni 2018
Uppdaterad
fredag, 29 juni 2018

Almedalsdjungeln är svår att navigera i – därför har vi redan valt ut några godbitar i programmet (som ju har över 4000 programpunkter!) för alla som är intresserade av jämlikhetsfrågor här. Men vi vill såklart inte att ni ska missa tillfällen att få hänga med oss – och vi vill ju hänga med er!

Under årets Almedalsvecka släpper Rättviseförmedlingen den första delen av mediegranskningen Rättvisaren 2018, har fest på Surfers och medverkar i lite olika seminarium och panelsamtal.

 

3 juli

SEMINARIUM: Hur kan partier skapa riktig inkludering utan meningslös representation?
Centerpartiet arrangerar ett seminarium kring frågan ”Stirrar partier sig blinda på representation eller tas steg mot inkludering och i så fall hur?”. Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz medverkar, tillsammans med Adam Cwejman, ledarskribent på Göteborgs-Posten och Muharrem Demirok, centerpartistiskt oppositionsråd i Linköping. Tid: 10.00-10.30. Läs mer här.

SAMTAL: Vad händer i civilsamhället?
Rättviseförmedlingens VD Henrik Fröjmark deltar i en speed-dejt arrangerad av IDEA – Arbetsgivarorganisationen för ideella organisationer. Du får under några minuter träffa en generalsekreterare eller verksamhetsledare och ställa frågor om vad som är aktuellt i deras organisation och bransch. Du hinner under denna timme alltså träffa representanter från flera organisationer och ta reda på vilka frågor som är viktigast i de olika delarna av civilsamhället. Tid: 11.00-12.00. Läs mer här.

FEST: Rättviseförmedlingens Almedalsfest!
Rättviseförmedlingen håller fest på Surfers i Visby. Kom och fuldansa med oss! Alla är välkomna men det brukar bli fullt snabbt så kom i tid: 22.00-02.00! Läs mer om det här.

 

4 juli

SEMINARIUM: Jämställdhet i praktiken – hur funkar det?
IF Metall anordnar detta seminarium, där Helle Klein, chefredaktör för Dagens Arbete medverkar och tillsammans med Rättviseförmedlingens ordförande Seher Yilmaz diskuterar hur man aktivt kan arbeta för en mer jämställd representation i organisationer. Vad kan vi lära av varandra, och vad är nästa steg? Tid: 8.00-8.45. Läs mer här.

 

4 juli

RAPPORTSLÄPP & PANELDEBATT: Så jämlik och representativ är svensk nyhetsbevakning
RÄTTVISAREN 2018 ÄR HÄR! Del 1 av Rättviseförmedlingens rapport Rättvisaren presenteras i Dagens Medias tält. Medverkar gör Seher Yilmaz, Ordförande Rättviseförmedlingen, Thomas Mattsson, Chefredaktör Expressen, Hanna Stjärne, VD SVT, Rouzbeh Djalaie, Producent P4 Stockholm och P5 STHLM och Fredric Karén, Publisher Svenska Dagbladet. Tid: 11.00-11.45. Läs mer här.

 

5 juli

SEMINARIUM: Vilka perspektiv får synas i svensk nyhetsmedia?
Vad och vem får plats i nyhetsrapporteringen? Vilken medvetenhet finns hos redaktionerna? Hur påverkar bilderna dem och de platser som enbart får ensidig negativ publicitet? Dessa frågor diskuteras på ett seminarium arrangerat av Journalistförbundet och Fanzingo. Medverkar gör bland annat Tina Sayed Nestius, projektledare på Rättviseförmedlingen och seminariet inleds med en genomgång av del 1 av rapporten Rättvisaren 2018. Tid: 11.00-12.00 Läs mer här.

Hoppas vi ses!

scroll-top