Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 130 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Linköpings kommun söker HR-chef till Omsorg- och äldreförvaltningen, Linköping

Kulturförvaltningen i SLL söker strategisk samordnare för kulturfrågor, Stockholm

Turteatern söker vikarierande verksamhetsledare, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Geek Girl Mini på besök

Publicerad
tisdag, 21 januari 2014

Även i våra nya lokaler fortsätter Rättviseförmedlingen att skämmas bort med intressanta besök. Nu senast gästades vi av det grymma gänget i Geek Girl Mini för en eftermiddag fylld av föreläsning, fika och bra snack.

Veckans glädjespridare heter Geek Girl Mini och består av ett femtontal tjejer i elvaårsåldern från Sjöstadsskolan i Stockholm. Under ledning av läraren Karin Nygårds samlas de en gång i veckan i skolans lokaler för att hänge sig åt teknikens förtrollade värld. Det har bland annat mynnat ut i att de byggt tangentbord av hobbylera och skapat egna digitala pianon.

När vi på Rättviseförmedlingen hörde talas om Geek Girl Mini tyckte vi att dessa tjejer lät så coola att vi kände att vi bara måste träffas i våra nya, fina lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Vi pratade om media, genus, experter, normer, superhjältar och färgen rosa. Och så övade vi på power posing (se bild). Det var helt enkelt en superinspirerande eftermiddag som både vi och Geek Girl Mini-gänget tar med oss in i den ljusnande framtiden. Eller som en av tjejerna uttryckte det på vägen hem:

– Jag har aldrig kunnat lyssna så länge på någon. Jag ville aldrig att det skulle ta slut.

Filip Lindahl

scroll-top