Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Mobile Interaction söker Frontend-utvecklare, Stockholm

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Riksteatern söker personalspecialist med fokus på jämlikhet och mångfald, Botkyrka

Fler lediga jobb
nyhet

Folk i skymundan del 3: Sarah Breedlove a.k.a. Madam C.J. Walker

Publicerad
tisdag, 22 mars 2016

CASH IS QUEEN! Sarah Breedlovea.k.a. Madam C.J. Walker var USA:s första kvinnliga self-made miljonär. Hon var aktivist, filantrop och grundade företaget Madame C.J. Walker Manufacturing Company som utvecklade och sålde skönhets- och hårprodukter för svarta kvinnor i början av 1900-talet.

Sarah föddes 1867. Hennes föräldrar och fem äldre syskon hade varit slavar på en plantage i Louisiana. Precis som många andra på den tiden började hon tappa håret i ung ålder (håravfall var ganska vanligt eftersom folk inte hade samma möjlighet att tvätta håret som vi har idag eftersom det inte var lika vanligt med elektricitet, VVS och centralvärme). Sarah började experimentera med olika produkter och huskurer och så småningom skapade hon egna schampon och hårkurer. Från början sålde hon sina produkter på en mindre skala från dörr till dörr, men efterfrågan på hårprodukter för svarta kvinnor var så stor att hon till slut kunde utöka sin verksamhet till hela USA och senare även till Jamaica, Haiti, Kuba, Costa Rica och Panama.


Källa: biography.com och Amazing women in history.

 

Rättviseförmedlingen består av nära 100 000 människor som varje dag hjälps åt att lyfta kompetenta personer som av olika anledningar hamnar i skymundan. För varje tips kommer vi närmre ett samhälle där vi alla har mer lika förutsättningar att ta plats i historien, i styrelserummen, i expertpanelerna i tv och mängder av andra sammanhang. Tillsammans påverkar vi och gör skillnad! Dela gärna den här artikeln om du också tycker att fler borde känna till Madam C.J. Walker och hennes gärningar!

scroll-top