Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 130 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Socialdemokraterna i Europaparlamentet söker politiskt sakkunnig, Bryssel

Delegationen mot segregation söker processledare, Huddinge

Jämställdhetsmyndigheten söker utredare med inriktning mot fördelningen av stadsbidrag till…

Fler lediga jobb
Rättvisekampanjen
nyhet

Bortom Rättviseförmedlingen – Inte bara blåbär.

Publicerad
torsdag, 21 februari 2013
Uppdaterad
fredag, 22 februari 2013

Fler och fler besökare kom direkt från hemsidan ”Rättvisekampanjen” till Rättviseförmedlingens Facebooksida. Det var så vi upptäckte projektet som fyra studenter på Södertörns högskola skapat och drivit under början av 2013.  Med kampanjsajten, som förklarar Rättviseförmedlingens verksamhet, ville studenterna visa att det går att få fram samma budskap på flera olika sätt.

Sara Willner, Filip Ristic, Nathalie Erenrot Blücher, Johanna Kviberg studerar andra året på  It, medier och design-programmet.

Hur kom det sig att ni gjorde ett projekt om Rättviseförmedlingen?

– Sara berättade för oss om Rättviseförmedlingen och vi alla tyckte att det lät som en bra idé. Under arbetet blev vi hela tiden mer insatta i arbetet och det slutade med att vi skapade Rättvisekampanjen.

Vad är Rättvisekampanjen?

– Rättvisekampanjen är en hemsida och en film som går under namnet ”lingon & blåbär”. Här får besökaren välja ifall man vill plocka endast blåbär, eller ifall man skall fortsätta leta för att även hitta lingon.

Varför skapade ni Rättvisekampanjen?

– Vi ville inte göra en ny hemsida åt Rättviseförmedlingen utan en helt egen kampanjsida. Därför valde vi att dra en parallell mellan naturens mångfald och den mångfalden som vi har i samhället. Det resulterade i en hemsida som gör Rättviseförmedlingens arbete mer lättåtkomligt, hoppas vi.

Hur har responsen varit på projektet?

– Även om sidan varit lite svår att hitta har den ändå lyckats få gehör. Inte minst bland de lärare och elever på skolan, som tidigare inte visste vad Rättviseförmedlingen var för något!

 

Vill du också använda Rättviseförmedlingen som exempel i ett skolprojekt?

Mejla info@rattviseformedlingen.se så hörs vi!! 

                                                                                                                                                                                                                                                                          Dan Jansson

scroll-top