Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Regeringskansliet söker Kansliansvariga/handläggare till Utrikesadministratörsprogrammet

Studiefrämjandet söker utvecklingsledare, Stockholm

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Fler lediga jobb
nyhet

ÅTTA GOA OKTOBER-TIPS FÖR JÄMLIKHET, JÄMSTÄLLDHET OCH MÅNGFALD

Publicerad
måndag, 10 oktober 2016

Den 8:e varje månad tipsar vi om åtta goa klipp, tidningar och sidor som är en bra plats att börja eller fortsätta om man vill lära sig lite mer om jämställdhet, jämlikhet, mångfald och andra teman som vi brinner för. Vi tycker rättvisefrågor är värda att lyftas inte bara åttonde mars (på internationella kvinnodagen), utan under årets alla dagar. Så, här kommer åtta oktober-tips på saker som under den gångna månaden inspirerat, vidgat vyer eller belyser skevheter i samhället och vad vi kan göra åt dem. Åtta goa tips helt enkelt!

1. Månadens serie

screen-shot-2016-10-10-at-09-43-43

”Det är äntligen vår tur att berätta vår historia. Vi är alla mer än det kön vi tilldelas. Det du har mellan benen definierar inte dig som person, säger Saga Becker, Guldbaggevinnaren från 2015.”

Saga , Vanessa, Xenia, Heidi och Ivy berättar sina historier i den nya serien ”Tjejer som oss” i SVT från och med den 10 oktober. Se den på SVT play här.

2. Månadens konferens

wfc_20151117_048

Vi har flera biljetter till konferensen Working for Change 22 november i Stockholm. Det är Sveriges ledande konferens för mångfald i näringslivet.  Vill du delta? Maila oss på info@rattviseformedlingen.se för att få en biljett. Det är först till kvarn som gäller, så maila, maila och maila nu!

3. Månadens festival 

event_fb-latam-fokus-2016

Bor du i Malmö eller är du där på besök 24-30 oktober? Toppen! Då ska du besöka filmfestivalen Latinamerika i fokus.

4. Månadens seminarium

Makten Över Musiken kämpar för att fler kvinnor startar skivbolag, bokningsagenturer, managementbolag, web start-ups, klubbar, festivaler m.m.  Nu bjuder de in till seminariumet Våga förverkliga din idé,  där du lär dig starta eget i musikbranschen. Vi har kommit över några biljetter och tänkte lotta ut dem till er, så maila info@rattviseformedlingen.se om du vill bli nästa stora musikboss!

5. Månadens jämställdhetsinnovation

screen-shot-2016-10-10-at-10-00-44

Organisationen Maktsalongen har tagit fram svaren till de vanligaste ursäkterna till att inte jobba med jämställdhet. Du hittar all 26 här!

6. Månadens dokumentär

Serena Williams har fyra OS-guld, sex US Open-titlar, sju Wimbledon-titlar och många andra titlar i prisskåpet.  Vill du se hur hon blivit en av idrottshistoriens största vinnare, vad som driver henne, vilken Disneyfilm man ser efter sin tredje Grand Slam och varför hon citerar Whitney? Då ska du kolla in dokumentären Serena på SVT-play nu. Missa inte, den är amaze!

7. Månadens bokdavis_2-297x462

Nu finns Angela Davis senaste bok i svensk översättning!

”Föreliggande volym innehåller intervjuer, artiklar och andra texter som binder samman Davis halvsekellånga gärning som aktivist och akademiker. Vi får följa hur hennes syn på motståndets teori och praktik har utvecklats, från Black Power-rörelsens era, via kampanjen mot apartheid och solidaritetsarbetet med Palestina till kampen mot rasistiskt polisvåld i organisationer som Black Lives Matter och queerfeministiska rörelser. Som en röd tråd genom hela hennes verk löper tanken om att alla dessa strider är sammanlänkade, att ingenting kan förstås i isolering, och att friheten endast kan vinnas genom en oupphörlig kamp.”

8. Månadens andrum

1d85d59991e1256cbf8ea035a14ca6b7

Ibland behöver man en kort paus från jämställdhets-, jämlikhets- och mångfaldsarbetet och andas ut. Då brukar vi på kontoret unna oss en titt på härligheterna som försiggår på internet. Månadens  andrum är därför de här fantastiska nya djurarterna med blicken mot framtiden. Se flera här.

scroll-top