Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Riksteatern söker vikarierande verksamhetsutvecklare, Stockholm

Botkyrka kommun söker verksamhetschef för ungdom och förening, Botkyrka

RFSU söker generalsekreterare, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

ÅTTA GOA 8 MARS-TIPS FÖR JÄMLIKHET, JÄMSTÄLLDHET OCH MÅNGFALD

Publicerad
tisdag, 7 mars 2017
Uppdaterad
onsdag, 8 mars 2017

8 mars är Internationella Kvinnodagen! Vi vill därför passa på att tipsa om saker man kan titta på, lyssna på eller prata om på sin arbetsplats, tillsammans med vänner eller helt för sig själv. Oavsett, här kommer 8 goa mars-tips för jämställdhet, jämlikhet och mångfald!

 

1. Kunskap är makt vol. 1

Ibland är det svårt att förklara feminism och jämställdhet snabbt och konkret. Vilken tur att denna korta grundkurs i jämställdhet från KIT finns. Enkel att sprida, enkel att förstå!
 
 –
2. Kunskap är makt vol. 2
Statistiska Centralbyråns rapport På tal om kvinnor och män lär oss hur det faktiskt ser ut och har sett ut i Sverige de senaste 30 åren när det kommer till jämställdhet. Läs och sprid kunskap på jobbet, i skolan, på
gymmet eller runt matbordet!

3. Varför bör vi alla vara feminister? 

Kolla på när författaren Chimamanda Ngozi Adichie i sitt TED-talk förklarar varför hon tycker att vi alla bör vara feminister, så har du bra comebacks när någon ifrågasätter!

 

4. Guldkorn på Netflix: Miss Representation

I dokumentärfilmen Miss Representation från 2011 skildras kvinnors underrepresentation på maktpositioner USA, inom såväl politik som media. Se den 8 mars, eller vilken annan dag som helst på året (och du, den finns på Netflix)!

5. Konsumera mera!

Beställ en prenumeration på en tidning att ha i lunchrummet, eller varför inte tipsa dina kollegor om digitala tidningar och grymma poddar? Historiskan och Bang är super, även Empower Magazine! Tips på bra poddar alla borde lyssna på är Genushistoriepodden och Raseriet.

6. “Why so angry?” 

Ja varför blir människor så arga? Här är en tydlig, pedagogisk förklaring gällande varför vissa människor blir så arga när jämställdhet eller andra normbrytande ämnen dyker upp i samtal.

7. Härskartekniker, härskartekniker, härskartekniker…  

När du är i en situationen där du är påväg att använda dig av en, just don’t. Att läsa på om härskartekniker är ett bra sätt att identifiera och reflektera över ens eget, och andras, beteende i sociala situationer.

8. Hur pratar en mångfald på jobbet?

Att jobba för ökad mångfald på ens arbetsplats kan upplevas klurigt, här har vi 7 supertips att använda sig av vid rekrytering! Rättviseförmedlingen föreläser även på ämnet och kommer mer än gärna och utbildar!
Har ni fler tips att lägga till eller vill ha hjälp med en efterlysning, hör av er till oss på info@rattviseformedlingen.se
LYCKA TILL! 
scroll-top