Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Kulturhuset Stadsteatern Vällingby söker producent för turnerande verksamhet, Vällingby

Studiefrämjandet söker utvecklingsledare, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

Är du vår nya praktikant under HT 16?

Publicerad
onsdag, 4 maj 2016
Uppdaterad
måndag, 9 maj 2016

Till hösten 2016 söker Rättviseförmedlingen nya praktikanter till vårt kontor i Stockholm.

Du ansöker via formuläret här (senast den 17 maj). Fyll i ditt cv och svara på frågorna samt arbetsproven, välj nummer 1 eller 2 samt den obligatoriska. Efter sista ansökningsdagen kommer en rekryteringsgrupp bestående av representanter från Rättviseförmedlingens kansli titta på samtliga ansökningar och göra ett första urval. Vår ambition är att kalla de första på intervju under vecka 21. Har du inte möjlighet att komma på intervju i Stockholm går det att lösa via Skype. Ange gärna i din ansökan om du har några tillgänglighetsbehov.

Här kan du läsa vad våra tidigare praktikanter har att säga om sin praktikperiod

Vi letar efter någon som antingen studerar/har erfarenheter av till exempel journalistik, kommunikation, grafisk design, PR, ekonomi, projektledning eller marknadsföring. Du ska ha en längre sammanhängande praktikperiod inom din utbildning eller med en annan form av huvudman.

ARBETSUPPGIFTER

Ditt arbete kommer att kretsa kring allt från sociala medier och kommunikation till ekonomi och projektledning. Exempel på arbetsuppgifter är:
· Enklare administrativa uppgifter
· Vara med och projektleda kampanjer eller mindre projekt
· Utforma företagssamarbeten
· Hjälpa till med det dagliga arbetet med våra sociala medier (till exempel skriva och hantera efterlysningar)
· Skriva texter till vår blogg
· Skapa innehåll till vår webbplats
· Research
· Arbeta med form och layout

Dina arbetsuppgifter beror delvis på dina intressen och din kompetens (försök gärna vara så tydlig som du kan om vad du är intresserad av att göra och är bra på).
 Vi är en liten organisation så du måste vara beredd ta tag i allt möjligt, det kan handla om att skriva texter till bloggen, författa slagkraftiga och innehållsrika efterlysningar, driva delar av projekt, göra research och redigera bilder eller skapa dem från scratch. Vi ser gärna att du har förmågan att formulera dig i skrift på ett kreativt sätt för lätta upp stelbenta texter så att folk på ett lätt sätt förstår vad du menar. Det är ett plus om du är intresserad av sociala medier och använder dem som en naturlig del av ditt liv. Du har koll på diskussionerna på sociala medier, trenderna, memsen, gifarna, språket och rösterna som hörs och syns där.
Kan du Photoshop, lättare filmredigering och/eller WordPress = extra bra!

PRAKTISK INFORMATION

OBS! Vi vill att din praktik ingår som en del i en utbildning eller på något annat sätt berättigar till en huvudman (det spelar ingen roll om det är högskola, folkhögskola, yrkesutbildning, annan eftergymnasial utbildning eller via arbetsförmedlingen).
Hör av dig på en gång med din ansökan, och sprid gärna vår förfrågan till de du tror kan vara intresserade. Tack!

Här hittar du ansökan till praktikplatserna

Vi vill ha din ansökan senast 17 maj, stort lycka till!

scroll-top