Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Sida söker programansvarig specialist till Enheten för globalt hållbar ekonomisk utveckling,…

Kultur i Väst söker konsulent inom biblioteksområdet, inriktning media och mångspråk, Göteborg

Kulturlyftet – Kultur i hela landet söker en projektassistent, Stockholm

Fler lediga jobb
nyhet

ÄNTLIGEN är prototypen klar!

Publicerad
onsdag, 28 mars 2018
Uppdaterad
tisdag, 3 april 2018

Rättviseförmedlingen har det senaste året samarbetat med några av de ledande aktörerna inom eyetracking och kan idag stolt smyglansera typ världens bästa grej, nämligen: RepreSpecs!

RepreSpecs gör det möjligt att i realtid förstå hur (seende) människor förhåller sig till andra människor omkring sig. Vem är det som får uppmärksamhet i ett rum, hur länge tittar vi på någon, vad är det vi främst tittar på när vi möter olika slags personer osv. Kort sagt, vem blir diskriminerad och vem diskriminerar?

Det här betyder alltså att du som arbetsgivare kan få notifikationer kring hur dina medarbetare, som bär glasögonen, förhåller sig till personer och behandlar dem olika – exempelvis kunder, sökande i rekryteringsprocesser, samarbetspartners eller kollegor. Det möjliggör för arbetsgivare att kunna identifiera när och vem som behandlar människor olika, för att sen direkt vidta lämpliga åtgärder.

Så funkar tekniken:

RepreSpecs är smart glasses som med inbyggd eyetracking-teknik registrerar ögats rörelser och tillsammans med ett antal mätpunkter samlas data kring hur glasögonbäraren förhåller sig till andra människor framför dem. Datan bearbetas under ca 1 h och presenteras sedan i en enkel översiktlig rapport.

Vill du veta mer?

Än så länge finns det endast en prototyp, men om ditt företag eller organisation skulle vilja testa som pilotkund är ni varmt välkomna att höra av er till info@rattviseförmedlingen.se för mer information.

OBS! Det här är ett aprilskämt.

scroll-top