Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 130 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Botkyrka Kommun söker verksamhetschef för idrott och anläggning, Botkyrka

Kungliga Operan söker projektledare - sälj mot företag och partners, Stockholm

Musikverket söker projektledare, Stockholm

Fler lediga jobb
url

Kurser/seminarier

Publicerad
måndag, 13 oktober 2014
Uppdaterad
tisdag, 16 maj 2017

Allt fler organisationer slår fast att man ska jobba med mångfald och jämställdhet. Men vad innebär sådant arbete i praktiken? Genom att reda ut begrepp, ge handfasta tips och konkreta exempel på lösningar ämnar vi på Rättviseförmedlingen att rusta er för att driva mångfald- och jämställdhetsarbetet framåt i er organisation.

Vårens kurser/seminarier:
30/1 Diskrimineringslagen 2017
16/2 Så växer ni i sociala medier – specialkurs för ideella organisationer
16/3 Så växer ni i sociala medier
20/4 För chefer: rekrytera med större mångfald
30/5 Intensivkurs: Bli en stjärna på Facebook (Göteborg)

Vi kommer släppa nya datum och nya kurser under våren, håll utkik här eller gör en intresseanmälan genom att maila oss på info@rattviseformedlingen.se. Om du inte kan hålla dig kan du alltid boka en föreläsning, läs mer om dom här.

 

Våra utbildningar

Kurs

Intensivkurs i sociala medier

Äntligen håller Rättviseförmedlingen intensivkurs - i Göteborg! Vill du lära dig hur ni som verksamhet kan växa på Facebook och nå ut med era [...]

Kurserna hålls på vårt kontor i Gamla stan, Stockholm men det finns självklart möjlighet att boka oss till andra platser runt om i världen.

Klicka dig in på den kursen du är intresserad av för prisuppgift och mer information.

Våra föreläsare

SEHER YILMAZ

Seher är Rättviseförmedlingens styrelseordförande. Hon har bakgrund som konsult inom samhällskommunikation på PR-byrå och fackförbund, och började sin bana inom den ideella sektorn som ordförande för Sveriges Elevkårer. Seher har varit ledamot i Skolverkets styrelse och sitter på uppdrag av regeringen i insynsrådet för Statens historiska museer.

TINA SAYED NESTIUS

Tina är projektledare för vårt mediegranskningsprojekt. Hon har en bakgrund som journalist och har hittills hunnit med att vara allt från reporter till chefredaktör. Sedan 2015 kan hon också titulera sig författare då boken #blidigitaltsmart gavs ut. Senaste åren har Tina drivit egen kommunikationsbyrå och hjälpt organisationer att bli bättre på digitalt i allmänhet och sociala medier i synnerhet.

AURORA PERCOVICH GUTIERREZ

Aurora är vår marknadsperson vilket innebär att ni kommer komma i kontakt med henne om ni vill starta ett företagssamarbete, funderar på att platsannonsera eller vill boka oss som utbildare/föreläsare/inspiratörer. Aurora styr och ställer även våra evenemang och var en av hjärnorna bakom vår 12-timmars festival på Moderna Museet i Stockholm.

GÄSTFÖRELÄSARE: HANNA GERDES

Hanna Gerdes är människorättsjuristen, författaren och föreläsaren som grundade Hanna and Goliath Law & Education. Gerdes har tidigare arbetat som utbildningschef på Fonden för mänskliga rättigheter, som sakkunnig på Statsrådsberedningen, som likabehandlingsstrateg på Försvarsmakten och som jurist på Diskrimineringsombudsmannen och Byrån mot Diskriminering.

Hanna Gerdes har skrivit flera böcker och metodmaterial kring mänskliga rättigheter och rätten till ickediskriminering, bland andra ”Barnets rätt – en bok om barnkonventionen”, ”Har Sveriges romer fått upprättelse?” och ” Demokratin behöver oss”. 

Vi på Rättviseförmedlingen är oerhört stolta över att få möjligheten att välkomna Hanna Gerdes som gästföreläsare på kursen om de kommande förändringarna i diskrimineringslagen.

scroll-top