Rättviseformedlingen

logo

Vi hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Varje dag samarbetar över 135 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället. Vill du ha hjälp att hitta folk, maila info@rattviseformedlingen.se.

Bannerboy söker Senior Creative Developer, Stockholm

Riksteatern söker Projektledare bildproduktion (Filmproducent), Hallunda

Riksteatern söker personalspecialist med fokus på jämlikhet och mångfald, Botkyrka

Fler lediga jobb
nyhet

Almedalsguiden du inte klarar dig utan

Publicerad
torsdag, 29 juni 2017
Uppdaterad
fredag, 30 juni 2017

Hallå där! På söndag drar politikerveckan i Almedalen i gång. Rättviseförmedlingen är inte på plats i år, men för dig som ska dit har vi satt ihop en guide med tips på seminarier och annat på temat jämlikhet, mångfald, normkritik och inkludering. Enjoy – och glöm inte att packa extra mobilbatteri och bekväma skor!

 

Söndag 2 juli

Delaktighet för hörselskadade – hur kan Sverige bli hörselsmart?
Hörselskadades Riksförbund ordnar detta samtal med fokus på hörselskadades utanförskap och den diskriminering landets 1,4 miljoner hörselskadade utsätts för. Läs mer här.

Personlig assistans angår alla
Samtal som arrangeras av Föreningen JAG. Rätten till personlig assistans och assistansreformen diskuteras. Läs mer här.

 

Måndag 3 juli

Hur kan vi öka mångfald i organisationen och dess tjänster?
Handfasta tips, verktyg och inspiration för ökad inkludering och mångfald inom organisationer utlovas på detta seminarium arrangerat av Mångfaldsföretagarna. Teman som behandlas under seminariet är funktionsvariation, bortom könsuppdelad statistik, strategi, verksamhetsanpassad jämlikhetsintegrering och normkritikens styrkor i arbete för likabehandling. Läs mer här.

Fördomsfri rekrytering – är du på rätt sida av lagen?
Seminarium och samtal arrangerat av Nowa Kommunikation och Sqore. De nya bestämmelserna i diskrimineringslagen diskuteras. Nytt från och med i år är att arbetsgivare förväntas vidta aktiva åtgärder som motverkar diskriminering gällande fler diskrimineringsgrunder än tidigare. Hur säkerställer man sina processer för att hålla sig på rätt sida lagen? Läs mer här.

Så kan näringslivet bli jämställt
På detta seminarium med efterföljande samtal arrangerat av Expressen diskuteras hur gamla mönster förändras och vilka fallgropar finns när det kommer till jämställdhet i näringslivet. Läs mer här.

Kommunikatörsyrket ur ett mångfaldsperspektiv
Hur står det egentligen till med jämställdhet och mångfald i kommunikationsbranschen? På detta seminarium arrangerat av bland annat Resumé, Sveriges Kommunikatörer och Novus Opinion diskuteras inkludering och diskriminering i kommunikationsbranschen. Läs mer här.

Bastuklubben – för en jämställd energisektor
Hur attraktiv är energibranschen för kvinnor och hur porträtteras den i media? Vad kan göras för mer könsbalanserad rekrytering och vad behövs för att möjliggöra karriärklättring? Kraftkvinnorna har en bastu på plats i hamnen till vilken flera inspiratörer och beslutsfattare kommer för att diskutera olika perspektiv på jämställdhet och mångfald. Läs mer här.

 

Tisdag 4 juli

Hållbarhet, jämställdhet, samhällsansvar – vad gör civilsamhället?
På detta seminarium arrangerat av Ideell Arena diskuteras hur civilsamhället ska hantera utmaningar med hållbarhet, jämställdhet och inkludering. På vilka sätt kan forskare och praktiker  samverka kring dessa frågor? Vilka möjligheter och svårigheter finns när ny forskning förväntas tillämpas i praktiken? Läs mer här.

Vad är jämlikhet och varför är det viktigt?
På detta seminarium, som arrangeras av LO, diskuteras vad jämlikhet är och varför det är viktigt i syfte att  belysa ojämlikhetens mekanismer och erfarenheter av att omvandla vision till praktiskt politiskt jämlikhetsarbete. Läs mer här.

Don’t talk about me, without me
Stiftelsen Diversify ordnar tillsammans med H&H Group detta seminarium på temat integration och mångfald. Ofta saknas en röst i integrationsdebatten – den från de nyanlända själva. Hur kan vi som samhälle göra bästa möjliga för oss alla genom att ta tillvara på den nya kompetens, livsglädje och frustration som vi nu har och ser? Läs mer här.

Onsdag 5 juli

Ojämställda löner – så bryter vi mönstret
Fredrika Bremer-förbundet arrangerar detta seminarium där bland annat Islands jämställdhetsminister berättar om landets nya lag för jämställda löner. Läs mer här.

FailKonf
Maktsalongen ordnar feministiskt mingel i syfte att prata om rädslan för att misslyckas. Inbjudna gäster delar med sig av sina egna erfarenheter, tankar och känslor kring misslyckanden. Läs mer här.

 

Torsdag 6 juli

Dags att uppmärksamma HBTQ-frågor på arbetsplatsen
På detta seminarium arrangerat av IF Metall diskuteras hur arbetsplatser skapar en inkluderande miljö där alla känner sig välkomna i praktiken. Läs mer här.

Mångfald i mediebilden – hur undviker vi stereotypa bilder?
TT arrangerar detta seminarium där stereotypa bilder i nyhetsmedia diskuteras. Hur kan vi som arbetar med bilder eller kommunikation tänka för att undvika stereotypa bilder. Vilka genus-och mångfaldsfällor finns det i bildkommunikation och hur undviker vi dem? Läs mer här.

Antirasism, mångfald och interkulturalitet i praktiken?
Vikten av samarbeten mellan organisationer för att skapa praktiska verktyg för jämlikhetsarbetet diskuteras på detta seminarium arrangerat av Mångkulturellt Centrum. Läs mer här.

Fredag 7 juli

Mångfaldsparaden 2017
RFSL Gotland ordnar för fjärde året i rad Mångfaldsparad, en manifestation för medmänsklighet, demokrati, kärlek och för alla kroppars rätt att existera och leva sitt liv! Läs mer här.

scroll-top